Nautojen hyvinvoinnin mittaaminenLaajuus (5 op)
Tunnus: CO00BC87
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee tapoja mitata naudan syömis-, juomis- ja märehtimiskäyttäytymistä, pötsin pH:ta, kiimakäyttäytymistä, utare- ja sorkkaterveyttä, kasvua ja kuntoluokkaa.
Hän tuntee mittalaitteiden tekniset periaatteet ja osaa innovoida uusia naudan hyvinvoinnin mittaustapoja.
Sisältö
Nautojen syömis-, juomis ja märehtimiskäyttäytyminen, pötsin pH:n mittaaminen, kiiman ja astumisen seuranta, utare- ja sorkkaterveyden mittaaminen, kasvun ja kehityksen mittaaminen.
Lisätiedot
- Opintojakson Moodle-alusta avautuu tehtäviin orientoitumista ja tutustumista varten 12.6.2023. Opintojaksolle täytyy kirjautua 18.6.2023 mennessä, jotta opintojakson voi suorittaa.
- Tehtävien palautusalustat avautuvat 19.6.2023 ja sulkeutuvat 27.8.2023 klo 23.55, jolloin tehtävien on oltava palautettu. Viikolla 33 on webinaari, joka on yksi arvioitavista tehtävistä.
- Opintojakson tehtävien arviointi ja arvosanojen tallennus 15.9.2023 mennessä.