Siirry suoraan sisältöön

Alkoholijuomien perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: CO00BC24

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakso antaa perustiedot viinien ja alkoholijuomien eri tyyleistä. Kokonaisuudessa perehdytään viinien valmistuksen vaiheisiin, rypälelajikkeisiin ja niiden ominaispiirteisiin sekä keskeisiin viinialueisiin. Opiskelija perehtyy viinien lisäksi väkevien alkoholijuomien eri ryhmittelyihin, valmistukseen ja tarjoiluun. Lisäksi opiskelija oppii perustiedot oluista, siidereistä ja long drink -juomista sekä näiden valmistustavat ja tarjoilutyylit.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa määritellä viinin viljelyn ja valmistuksen päävaiheet sekä ymmärtää miten viinin rakenne syntyy.
- tuntee yleisimmät viinialueet.
- osaa nimetä tunnetuimpia rypäleitä ja tunnistaa rypäleiden ominaisuuksia.
- tuntee erilaisia väkeviä ja mietoja alkoholijuomia sekä niiden valmistustapoja.
- tietää oluen, siiderin ja long drink -juomien valmistuksen ja tarjoilun perusperiaatteet sekä näiden yleisimmät tyylit.

Sisältö

- yleistä alkoholijuomista ja historiasta
- viinin viljelyn ja valmistuksen periaatteet
- yleisimmät viinialueet ja tunnetuimmat rypälelajikkeet
- väkevien alkoholijuomien valmistus ja tarjoilu
- oluiden, siidereiden ja long drink -juomien valmistus sekä yleisimmät tyylit
- eri alkoholijuomien tarjoilu

Oppimateriaalit

Moodlen verkkomateriaali. Muu kirjallisuus ja materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.