Siirry suoraan sisältöön

Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

IH25SP Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Tunnus
(IH25SP)
IH24SP Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Tunnus
(IH24SP)
Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

16.09.2024 - 20.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Jenni Pitkänen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.07.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Özerk Göker
  • Jorma Korhonen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Mira Saari
  • Essi Markoff
  • Merja Vehviläinen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

The course combines contact lessons, visiting experts from industry and company visits. The primary teaching language is English. Essential vocabulary and phrases relevant to the tourism and accommodation sector are also going to be learned in Finnish.

The course consists of introductory lectures, group work, simulations and written assignments.

Assessment Methods: Individual assignment and participation to simulations.

Opiskelijan ajankäyttö

The course is worth 5 credit units, which means a student works approximately 135 hours on the course. The 135 hours consist of:
- lectures
- visiting lecturers from industry and company visits
- simulations
- independent studying and assignment.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Visiting lecturers from industry and company visits.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materials will be provided in Moodle.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Mika Oksanen
  • Leo Suomela
  • Julienne Raphenon-Onttonen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

English language studies:
- Presentation skills, group work skills.
- Writing in a formal style.
- Savonia's reporting and referencing guidelines.
- Basics of business communication and workplace texts.
- Fundamental functions of word processing: document management, editing, and formatting.
- Use and functions of presentation graphic software.

Opiskelijan ajankäyttö

Contact teaching 40
Independent work 60
Group work 15
Assignments 20

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

In Moodle

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 10.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Essi Markoff
  • Tanja Vornanen
  • Anne-Mari Heikkinen
  • Mari Vartiainen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa: Lähiopetus, ohjatut case -harjoitukset sekä itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.

Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentit ja käytännön harjoituksiin osallistuminen.

Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.

Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentit

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot 37 h
Esitykset 4 h
Yritysvierailut 4 h
Tentti 2h
Anniskelupassikoe 2h
Hygieniaosaamistesti 2h
Oppimistehtävät 34h
Itsenäinen opiskelu 50h
yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät, yritysvierailut, asiantuntijaluennot

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.

Lisätietoja opiskelijoille

Erillisen anniskelupassitodistuksen hinta on 15€, Hygieniaosaamistodistus 15€

Ilmoittautumisaika

09.09.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Toimipiste

Microkadun kampus

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Petra Laakso
  • Tiina Kuosmanen

Toteutuksen kuvaus

Week 44 is the intensive week. During that the students get to know destination management in Kuopio region and learn about different destinations in the area. The group assignment is also started. On weeks 45-47 there are two weekly online sessions of 90 minutes. They include guest lectures and workshops for assisted working on the group assignment. On week 48 the students give presentations as a part of the group assignment.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö

Intensive week 45 hours
Online sessions 12 hours
Independent studying and group assignment 51 hours

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Company visits and guest lectures.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Given during the BIP.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

The course is passed when the individual portfolio is returned and the group assignment is done at least according to following criteria:

- The report is presenting at least the location, climate, population, brief history, number of inhabitants of the chosen destination. The social, economical, cultural and political situation of the destination are described. Role of the tourism sector within the economy of the destination is presented.

- The situation analysis: Both internal and external analysis are described. The state of the destination in the framework of destination life cycle model is recognized.

- Several sources are used, and the information sources are all mentioned in the text and in the reference list. The students should use the previous knowledge, theories, models, literature that they have gathered during their previous studies.

- The presentation is done according to instructions.

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 12.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Mira Saari
  • Petra Laakso
  • Merja Vehviläinen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

The course has contact lessons on campus and one visit.

Opiskelijan ajankäyttö

The course is worth 5 credit units, which means a student works approximately 135 hours on the course. The 135 hours consist of:
- lectures
- company visit
- independent studying and assignment.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Visiting in the industry.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Material and online resources will be provided in Moodle.

Other material provided by the teacher.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

09.09.2024 - 20.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

0 - 45

Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Essi Markoff
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

06.01.2025 - 30.04.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

0 - 45

Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Essi Markoff
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 23.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Mira Saari
  • Essi Markoff
  • Mari Vartiainen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

- lessons, teacher tutor lesson and other groupmeetings
- orientation to university studies: degree regulations, academic honesty, self-leadership, self-motivation, study skills required in higher education
- company visits and presentations of guest speakers
- Personal Study and Career Plan (PSP) and PSP for Finnish studuing
- team building and groupwork activities

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

company visits, study excursions and guest speakers

Esitietovaatimukset

Prerequisites Digital Skills Key

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

to be informed in Moodle

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 11.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Mira Saari
  • Essi Markoff
  • Petra Laakso
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

The course combines contact lessons, visiting experts from industry and company visits. The primary teaching language is English. Essential vocabulary and phrases relevant to the tourism and accommodation sector are also going to be learned in Finnish.

Assessment Methods: Individual assignment.

Opiskelijan ajankäyttö

The course is worth 5 credit units, which means a student works approximately 135 hours on the course. The 135 hours consist of:
- lectures
- visiting lecturers from industry and company visits
- independent studying and assignment.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Visiting lecturers from industry and company visits.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materials will be provided in Moodle

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 12.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Essi Markoff
  • Tanja Vornanen
  • Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa: Lähiopetus, ohjatut case -harjoitukset ja tasting-tilaisuudet, opetuskeittiötyöskentely sekä itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.

Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentit ja käytännön harjoituksiin osallistuminen.

Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.

Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentit

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot 43 h
Esitykset 4 h
Tentti 4 h
Oppimistehtävät 40 h
Itsenäinen opiskelu 44 h

yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät, yritysvierailut, asiantuntijaluennot

Esitietovaatimukset

Prerequisites Food hygiene certificate.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 09.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - KV

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants
Opettaja
  • Mira Saari
  • Petra Nissinen
  • Petri Suohovi
  • Mari Vartiainen
  • Tiina Kuosmanen
Opiskelijaryhmät
  • IH24SP
    Bachelor Degree Programme in Tourism and Hospitality Management for Immigrants

Toteutuksen kuvaus

The course combines contact lessons, visiting expert lessons and workshop lesson.

The course consists of introductory lectures, interactive workshops, group work, exam and written assignments. The teaching language is English.

Assessment Methods: Group assignment, exams and active participating.

Evaluation scale: 0-5

Assessment on exam and group assignment, Tourism Safety Training and test (MATUPA) and First Aid training

Opiskelijan ajankäyttö

Lectures 30h
Workshop lectures 4h
Visitor lectures 4h
Independent studying 40h
Group assignment work 40h
Tourism safety training and test 8h
First Aid 8h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Visiting lecturers from industry

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Material and online resources will be provided in Moodle.

Other material provided by the teacher.

Lisätietoja opiskelijoille

The price of the Tourism Safety passport is 15 €