Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

MA25SP Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Tunnus
(MA25SP)
MA24SP Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Tunnus
(MA24SP)
MA23SP Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Tunnus
(MA23SP)
Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 12.09.2024

Ajoitus

16.09.2024 - 08.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 300

Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
Ajoitusryhmät
  • Avoin_amk_CO (Koko: 135. Avoin AMK: 0.)
Koulutusryhmat
  • Avoin_amk_CO

Toteutuksen kuvaus

Opintojakso opiskellaan itsenäisesti verkossa Moodle-oppimisympäristössä syys-joulukuussa 2024.
Opintojakso alkaa 16.9.2024 ja päättyy 8.12.2024.
Opintojaksolle täytyy kirjautua viimeistään 23.9.2024, jotta opintojakson voi suorittaa.

Opiskelu sisältää materiaaleihin perehtymistä, oppimistehtäviä ja verkkotenttejä.

Opintojakso arvioidaan pakollisten oppimistehtävien ja tenttien perusteella. Opintojaksolla on lisäksi vapaaehtoisia oppimistehtäviä. Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Tehtävät ja tentit on oltava palautettuna/tehtynä viimeistään 8.12.2024.
Opintojakson arvioinnit annetaan opintojakson päättymisen jälkeen, 05.01.2025 mennessä.

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakson laajuus 5 op vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojaksolla käytetään oppimateriaaleina oppimisympäristössä olevia verkkoaineistoja, aiheeseen liittyviä artikkeleita, podcasteja ja videoita. Muu kirjallisuus ja materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on maksuton CampusOnline -opiskelijoille.
Avoimen amk:n opiskelijoille opintomaksu on 75 euroa. Vaihtoehtona on myös vuosimaksu 350 €, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut.

Lukion tai ammattiopiston opiskelijat voivat opiskella maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Pohjois-Savon alueen ammatillisista oppilaitoksista tai lukioista valmistuneet (1.1.2023 alkaen) voivat opiskella maksutta yhden vuoden Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

03.02.2025 - 27.04.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 150

Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
Ajoitusryhmät
  • Ilmoittautumisryhmä (Koko: 150. Avoin AMK: 0.)
Koulutusryhmat
  • Ilmoittautumisryhmä

Toteutuksen kuvaus

Opintojakso opiskellaan itsenäisesti verkossa Moodle-oppimisympäristössä helmi-huhtikuussa 2025.
Opintojakso alkaa 3.2.2025 ja päättyy 27.4.2025.
Opintojaksolle täytyy kirjautua viimeistään 10.2.2025, jotta opintojakson voi suorittaa.

Opiskelu sisältää materiaaleihin perehtymistä, oppimistehtäviä ja verkkotenttejä.
Opintojakso arvioidaan pakollisten oppimistehtävien ja tenttien perusteella. Opintojaksolla on lisäksi vapaaehtoisia oppimistehtäviä. Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Tehtävät ja tentit on oltava palautettuna/tehtynä viimeistään 27.4.2025.
Opintojakson arvioinnit annetaan opintojakson päättymisen jälkeen, 25.05.2025 mennessä.

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakson laajuus 5 op vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojaksolla käytetään oppimateriaaleina oppimisympäristössä olevia verkkoaineistoja, aiheeseen liittyviä artikkeleita, podcasteja ja videoita. Muu kirjallisuus ja materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on maksuton CampusOnline -opiskelijoille.
Avoimen amk:n opiskelijoille opintomaksu on 75 euroa. Vaihtoehtona on myös vuosimaksu 350 €, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut. Lukion tai ammattiopiston opiskelijat voivat opiskella maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Pohjois-Savon alueen ammatillisista oppilaitoksista tai lukioista valmistuneet (1.1.2023 alkaen) voivat opiskella maksutta yhden vuoden Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 22.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Hannaleena Uhlbäck-Ropponen
  • Jorma Korhonen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Lähiopetus
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen, verkko-opiskelu, yksilö- ja ryhmätehtävät, tentti
Numeroarviointi (1-5) opintojaksotehtävästä ja tentistä esiteltävien arviointikriteerien mukaan

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot, 21h
Vierailijaluennot, 8h
Oppimistehtävän esitykset, 6h
Tentti, 2h
Itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöt, 98h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävä yritkselle. Vierailijaluennot.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Chaffey, David, Hemphill, Tanya, Edmundson-Bird, David 2019. Digital Business and E-Commerce Management. Pearson Education Limited.
Komulainen, Minna 2023. Menesty digimarkkinoinnilla (soveltuvin osin). Kauppakamari

Lisätietoja opiskelijoille

Aikaisemmat opinnot: Myynnin ja markkinoinnin perusteet

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

30.12.2024 - 16.05.2025

Laajuus

5 op

T&K-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Petra Laakso
  • Merja Vehviläinen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Suomeksi
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena.

Suoritustavat:
Oppimistehtävät, itsenäinen opiskelu, lähitunneille osallistuminen, vierailut

Arviointi:
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1-5

Opiskelijan ajankäyttö

Lähiopetusta 27h
Vierailut 8h
Itsenäistä opiskelua ja oppimistehtävien työstämistä 100h
yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Vierailu

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ilmoitetaan opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 22.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mika Oksanen
  • Julienne Raphenon-Onttonen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 08.06.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mika Oksanen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 08.06.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mika Oksanen
Opiskelijaryhmät
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä
Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
  • Merja Vehviläinen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteustapa: lähiopetus

Suoritustapa: luennot, ryhmäharjoitukset ja -tehtävät sekä yksilötehtävät ja tentti

Arviointi: opintojakso arvoidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.

Arvioitavat tehtävät: oppimistehtävät ja tentti

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso on mahdollista suorittaa vaihtoehtoisesti esimerkiksi työssä opinnollistamalla.

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot ja oppitunnit 33 h
Itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät ja tentit 102 h
Opiskelijan ajankäyttö yhteensä noin 135h (5op)

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yritysvierailut ja asiantuntijaluennot, työelämälähtöinen oppimistehtävä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.05.2025

Ajoitus

01.09.2024 - 31.07.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 1500

Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Anne-Mari Heikkinen
  • Mari Vartiainen
Ajoitusryhmät
  • Avoin_amk_CO (Koko: 1000. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
Koulutusryhmat
  • Avoin_amk_CO

Toteutuksen kuvaus

Tällä opintojaksolla perehdytään hyvinvointia edistävään ravitsemukseen yleisesti ravitsemussuositusten sisällön sekä omien ruokavalintojen tarkastelun kautta. Lisäksi tutustutaan suomalaisten ruuankäyttöön ja ravitsemukseen sekä ravitsemispalveluiden rooliin terveellisten ruokavalintojen mahdollistajana. Myös keskeisimmät erityisruokavaliot ja niiden soveltaminen ravitsemisalalla tulevat tutuksi opintojakson aikana.

Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta.

Opiskelija suorittaa non-stop verkko-opintojakson itsenäisesti omien aikataulujensa puitteissa. Opiskelija perehtyy tarjottuihin oppimateriaaleihin sekä suorittaa hyväksytysti kurssin tentin, ravitsemuspassin sekä ruokapäiväkirja-reflektiotehtävän ja keskustelutehtävän. Opintojakso ei sisällä lähiopetusta.

Opintojakson hyväksytty suoritus muodostuu tenttien sekä oppimistehtävien hyväksytyistä suorituksista.

Opettajat tarkastavat opiskelijoiden suoritteet kolmesti lukuvuoden sisällä (1.9.2024 - 31.5.2025 välillä). Opintosuorituksien arviointiajankohdat ovat kahden viikon sisään seuraavista ajankohdista: 30.11, 28.2 ja 15.5. Mikäli opiskelija haluaa arvioinnin syyslukukaudella (ennen joulua), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 30.11. mennessä ja vastaavasti, mikäli suorituksen haluaa kevätlukukaudella (ennen kesää), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 15.5. mennessä. Kesäopintosuorituksia (1.6.25-31.7.25 tehtyjä) arvoidaan elokuussa 2025. Opiskelija saa kurssista opintopisteet suoritettuaan tentit ja oppimistehtävät hyväksytysti.

Opiskelijan ajankäyttö

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 135 h. Oppimistehtävien ja verkkotenttien aikataulut ovat joustavia ja opiskelijan oman aikataulun mukaan suoritettavia.
Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Suomalaiset ravitsemussuositukset ja FinRavinto tutkimukset 2017.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakon aikana

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on osa restonomi amk tutkinto-ohjelmaa.

Avoimen amk:n opiskelijoille opintomaksu on 75 euroa. Vaihtoehtona on myös vuosimaksu 350 €, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut.

Lukion tai ammattiopiston opiskelijat voivat opiskella maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.
Pohjois-Savon alueen ammatillisista oppilaitoksista tai lukioista valmistuneet (1.1.2023 alkaen) voivat opiskella maksutta yhden vuoden Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 22.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mira Saari
  • Petra Laakso
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

The course consists of lectures, interactive workshops, group work and written assignment with presentation.
The teaching language is English.

Evaluation scale: 0-5

Assessment on exam (40%) and group assignment (60%).

Opiskelijan ajankäyttö

The course is worth 5 credit units, which means a student works approximately 135 hours on the course. The 135 hours consist of

- lessons 19 hours

- workshops 4 hours

- exam 1 hour

- group assignment approx. 70 hours

- independent studying approx. 41 hours

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Students have connection with industry via their assignments.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Material and online resources will be provided in Moodle.

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Liisa Martikainen
  • Marjo Ollilainen
  • Sari Saavalainen
  • Mari Paldanius
Vastuuhenkilö

Hanna Kemppainen

Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 12.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
  • Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa: Lähiopetus, itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.

Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentti.

Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.
Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentti

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot ja teoriaopetus 51h
Tentti 2h
Oppimistehtävät 42h
Itsenäinen opiskelu 40h
yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät, yritysvierailut, asiantuntijaluennot, mahdollinen opintomatka

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaai ilmoitetaan opintojakson aikana

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.05.2025

Ajoitus

01.09.2024 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 1500

Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Merja Vehviläinen
Ajoitusryhmät
  • Avoin_amk_CO (Koko: 1000. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • LT23SV
    Tietojenkäsittely, verkkototeutus
Koulutusryhmat
  • Avoin_amk_CO

Toteutuksen kuvaus

Opintojakso opiskellaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä

Opiskelu sisältää opintojakson materiaaleihin perehtymistä, oppimistehtäviä, sekä ryhmäkeskusteluja verkossa.

Opintojakso arvioidaan oppimistehtävien perusteella.

Opintojakso alkaa 1.9.2024 ja päättyy 15.5.2025.

Tehtävät on oltava palautettuna/tehtynä viimeistään 1.5.2025.

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakson työmäärä on noin 135 tuntia, joka koostuu opintojakson opetusmateriaalin ja kirjallisuuden opiskelusta, sekä oppimistehtävän tekemisestä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaalit kerrotaan opintojakson Moodlessa.

Lisätietoja opiskelijoille

AMK-opintojakso: Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma, valinnainen opintojakso

Avoimen amk:n opiskelijoille opintomaksu on 75 euroa. Vaihtoehtona on myös vuosimaksu 350 €, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut.

Lukion tai ammattiopiston opiskelijat voivat opiskella maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Pohjois-Savon alueen ammatillisista oppilaitoksista tai lukioista valmistuneet (1.1.2023 alkaen) voivat opiskella maksutta yhden vuoden Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta.

Savonian tutkinnoista valmistuneet voivat vuoden sisällä valmistumisestaan aloittaa opinnot maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 29.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Jenni Pitkänen
  • Leo Suomela
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Opintojakson suoritustavat:
- osallistuminen luennoille ja ohjaustunneille
- itsenäinen opiskelu ja tiedonhaku
- hyväksytysti suoritettu tentti
- hyväksytysti ja ajallaan palautetut oppimistehtävät

Kurssin arviointi muodostuu seuraavasti:
- hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät
- tenttiarviointi 0-5, jossa 0= hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen (AHOT)

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakson yhteenlaskettu työmäärä on 135 tuntia, jossa 1 op vastaa noin 27 tuntia työtä.
Työmäärä jakautuu seuraavasti:
- Lähiopetus ja ohjaustunnit 28 h
- Itsenäinen työskentely 61h
- Oppimistehtävät ja tentti 46h

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kurssin oppimateriaali julkaistaan kurssin Moodle-alustalla.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

03.09.2024 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Jorma Korhonen
  • Mari Vartiainen
  • Merja Vehviläinen
  • Hanna Leskinen
  • Harri Virolainen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustavat: Ohjaus- ja infotunnit ja työpajat kampuksella, vierailut, oppimistehtävät. Opintojakso kestää koko lukuvuoden.

Suoritustavat: Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista ohjaus-, info- ja työpajatunneille sekä määriteltyjen oppimistehtävien palauttamista hyväksytysti.

Arviointi: Oppimistehtävät hyväksytty/hylätty. Opintojakson arviointi hyväksytty/hylätty.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yritysvierailut, vierailijaluennoitsijat ja opintomatkat.

Esitietovaatimukset

Digiavain

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Esitellään opintojakson Moodle-kurssilla.

Lisätietoja opiskelijoille

Esitietovaatimukset: Digiavain

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 04.12.2024

Laajuus

5 op

T&K-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Jorma Korhonen
  • Merja Vehviläinen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

- matkailu- ja majoituspalvelujen kehitysvaiheet ja tulevaisuus
- peruskäsitteet, toimiala ja matkailuelinkeino
- vaikutukset ja mittaaminen
- laatustandardit ja -merkit

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT ja opinnollistaminen mahdollinen aiemman koulutuksen tai työkokemuksen perusteella

Opiskelijan ajankäyttö

Lähiopetus, 26h
Opintomatka, 8h
Tentit, 6h
Vierailut elinkeinoon 4h
Oppistehtävä, 25h
Itsenäinen opiskelu, 66h
Yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yritysvierailut, opintomatkat ja vierailijaluennoitsijat.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

VERHELÄ, Pauli 2022. Matkailun perusteet. Kuopio: SH Traveledu Oy
EDELHEIM, Johan & ILOLA, Heli (toim.) 2017. Matkailututkimuksen avainkäsitteet. Rovaniemi: Lapland University Press
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alusta.

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mira Saari
  • Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Lähiopetus
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja työpajoihin, verkko-opiskelu, yksilö- ja ryhmätehtävät.
Numeroarviointi (1-5) opintojaksotehtävästä ja tentistä arviointikriteerien mukaan ja tuntitehtävä hyväksytysti tehty.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksiluku, AHOT ja opinnollistaminen mahdollista aikaisempien opintojen tai työkokemuksen perusteella.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Vierailijat elinkeinosta ja hankkeista.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sari Saavalainen
  • Jorma Korhonen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Lähiopetus
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja työpajoihin, verkko-opiskelu, yksilö- ja ryhmätehtävät, tentti
Numeroarviointi (1-5) opintojaksotehtävästä ja tentistä esiteltävien arviointikriteerien mukaan

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksiluku, AHOT ja opinnollistaminen mahdollista aikaisempien opintojen tai työkokemuksen perusteella.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävä yritykselle.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Bergström, S. & Leppänen A. 2021. Yrityksen asiakasmarkkinointi. Helsinki: Edita. (vanhemmat painokset käyvät myös)

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 12.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 20

Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
  • Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa: Lähiopetus, ohjatut case -harjoitukset ja tasting-tilaisuudet, opetuskeittiötyöskentely sekä itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.

Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentit ja käytännön harjoituksiin osallistuminen.

Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.

Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentit

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot / oppitunnit 45 h
Tentit 4h
Oppimistehtävä 40 h
Itsenäinen työskentely 46 h
yhteensä 135 h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yritysvierailijoita ja -vierailuja

Esitietovaatimukset

Hygieniapassi

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 10.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
  • Anne-Mari Heikkinen
  • Mari Vartiainen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa: Lähiopetus, ohjatut case -harjoitukset sekä itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.

Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentit ja käytännön harjoituksiin osallistuminen.

Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.
Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentit

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot ja teoriaopetus 39h
Tentti 2h
Anniskelupassikoe 2h
Hygieniaosaamistesti 2h
Oppimistehtävät 35h
Itsenäinen opiskelu 55h
yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät, yritysvierailut, asiantuntijaluennot

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Inka-Mari Suhonen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Oppimismenetelmät ja muut pedagogiset ratkaisut:
- aktiivinen osallistuminen lähitunneille
- suulliset ja kirjalliset yksilö-, pari- ja ryhmäharjoitukset lähitunneilla
- itsenäinen työskentely

Ensisijainen suoritustapa:
- lähitoteutus, aktiivinen osallistuminen lähitunneille

Arvioinnin perusteet:
- aktiivinen osallistuminen vähintään 75% lähiopetustunneilla
- palautettavat suulliset ja kirjalliset oppimistehtävät
- suullinen ja kirjallinen tentti

Toteutuksen aikataulutietoja:
- lähiopetusta tyypillisesti 4 tuntia viikossa viikoilla 36-50

Muut opiskelijalle oleelliset tiedot:
- jos kielitaitosi tarvitsee preppausta, käytä hyväksesi Savonian tarjoamat preppausmahdollisuudet. Lisätietoa KieliAvaimesta ja opintojaksojen opettajilta
- suorittamalla tutkinto-ohjelmansa ruotsin kielen pakollisen opintojakson (matkailu- ja ravitsemisalalla Svenska för restonomer) hyväksytysti opiskelija osoittaa hallitsevansa valtion virkamiehiltä vaadittavan suullisen ja kirjallisen ruotsin kielen taidon (julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annettu laki 424/ 2003, 6§).

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakson laajuutta 5op vastaava opiskelijan työmäärä 135 tuntia jakautuu seuraavasti:
- lähiopetustunnit 50h
- itsenäinen työskentely ja valmistautuminen lähiopetustunneille (kotitehtävät) 50h
- palautettavat oppimistehtävät 15h
- valmistautuminen tenttiin ja tentit 20h

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali on Moodlessa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson Moodle-oppimisympäristö löytyy osoitteesta
https://moodle.savonia.fi/course/view.php?id=2271
ja se avautuu viikkoon 36 mennessä

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Inka-Mari Suhonen
Opiskelijaryhmät
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Oppimismenetelmät ja muut pedagogiset ratkaisut:
- aktiivinen osallistuminen lähitunneille
- suulliset ja kirjalliset yksilö-, pari- ja ryhmäharjoitukset lähitunneilla
- itsenäinen työskentely

Ensisijainen suoritustapa:
- lähitoteutus, aktiivinen osallistuminen lähitunneille

Arvioinnin perusteet:
- aktiivinen osallistuminen vähintään 75% lähiopetustunneilla
- palautettavat suulliset ja kirjalliset oppimistehtävät
- suullinen ja kirjallinen tentti

Toteutuksen aikataulutietoja:
- lähiopetusta tyypillisesti 4 tuntia viikossa viikoilla 36-50

Muut opiskelijalle oleelliset tiedot:
- jos kielitaitosi tarvitsee preppausta, käytä hyväksesi Savonian tarjoamat preppausmahdollisuudet. Lisätietoa KieliAvaimesta ja opintojaksojen opettajilta
- suorittamalla tutkinto-ohjelmansa ruotsin kielen pakollisen opintojakson (matkailu- ja ravitsemisalalla Svenska för restonomer) hyväksytysti opiskelija osoittaa hallitsevansa valtion virkamiehiltä vaadittavan suullisen ja kirjallisen ruotsin kielen taidon (julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annettu laki 424/ 2003, 6§).

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakson laajuutta 5op vastaava opiskelijan työmäärä 135 tuntia jakautuu seuraavasti:
- lähiopetustunnit 50h
- itsenäinen työskentely ja valmistautuminen lähiopetustunneille (kotitehtävät) 50h
- palautettavat oppimistehtävät 15h
- valmistautuminen tenttiin ja tentit 20h

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali on Moodlessa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson Moodle-oppimisympäristö löytyy osoitteesta
https://moodle.savonia.fi/course/view.php?id=2271
ja se avautuu viikkoon 36 mennessä

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

03.09.2024 - 05.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Leo Suomela
  • Hanna Leskinen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa:
lähitunnit, oppimistehtävät, ryhmätyöskentely ja itsenäinen opiskelu

Suoritustapa:
oppimistehtävät, osallistuminen ryhmätyöskentelyyn ja tentti

Arvioinnin perusteet:
kirjallisen viestinnän tentti 0 - 5 (25 %)
viestinnän portfolio 0 - 5 (50 %)
suullinen esitys 0 - 5 (25 %)
viestinnän työkalutehtävät (hyväksytty/ hylätty)
Opintojakson arviointi asteikolla 0 - 5.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen.

Opiskelijan ajankäyttö

Lähitunnit 42 h
Oppimistehtävien tekeminen ja itsenäinen opiskelu 93 h

Yhteensä 135 h

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Esitellään opintojakson Moodle-kurssilla.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksopalaute opintojakson lopussa Tuudo-sovelluksessa tai Pepissä.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 10.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Anne-Mari Heikkinen
  • Tiina Kuosmanen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustavat:
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena

Suoritustavat:
Oppimistehtävät, itsenäinen opiskelu, tapahtumatuotantoon ja lähitunneille osallistuminen

Arvioinnin perusteet:
Suoritus on hyväksytty, kun opintojakson oppimistehtävät ja tentti on tehty hyväksytysti

Arviointi:
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1-5

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakso on laajuudeltaan 5op, joka vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.

Luennot ja oppitunnit 29h
Tapahtumatyöskentely 27h
Tentti 1h
Oppimistehtävät 40h
Itsenäinen opiskelu 38h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yritysvieraat
Tapahtumatyöskentely (1 op)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 22.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Jukka Honkanen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Opiskelijan ajankäyttö

5 op on noin 133 tuntia opiskelijan työtä
- orientoituminen, palaute yms. 3 tuntia
- teorian opiskelu ja muu itsenäinen työskentely 55 tuntia
- ryhmätyöt ja muu yhteinen työskentely 50 tuntia
- tenttiin valmistautuminen ja tentti 25 tuntia

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Arvo Halme
  • Petra Laakso
  • Jorma Korhonen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Opintojakso koostuu luennoista ja työpajatunneista kampuksella.

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot ja työpajat 34h
Ryhmätentti, 4h
Esitykset, 8h
Itsenäinen opiskelu, 89h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Vierailijat, oppimistehtävä

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Moodlessa, annetaan opintojakson aikana.

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

30.12.2024 - 11.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Petra Nissinen
  • Petri Suohovi
  • Mari Vartiainen
  • Merja Vehviläinen
  • Tiina Kuosmanen
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä

Toteutuksen kuvaus

Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena.

Suoritustavat:
Oppimistehtävät, itsenäinen opiskelu, lähitunneille osallistuminen, ensiapukurssi.

Arvioinnin perusteet:
Suoritus on hyväksytty, kun opintojakson oppimistehtävät on tehty hyväksytysti.

Arviointi:
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1-5

Opiskelijan ajankäyttö

Lähiopetusta n.45h (sis. 8h ensiapu-koulutus)
Itsenäistä opiskelua ja oppimistehtävien työstämistä 90h
yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla vierailee asiantuntijoita elinkeinosta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ilmoitetaan opintojakson aikana

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

30.12.2024 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
  • Sari Saavalainen
  • Kai Selander
Opiskelijaryhmät
  • MAA24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAB24SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, päivä