Siirry suoraan sisältöön

Nautojen hyvinvointiLaajuus (5 op)

Tunnus: CO00BC86

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee nautojen hyvinvoinnin määritelmän, käsitteet ja eri tavat tarkastella nautojen hyvinvointia.
Opiskelija tuntee nautojen tuotantoprosessit, tuotantoa ohjaavan lainsäädännön ja viranomaismääräykset, erilaisten hoitotoimenpiteiden ja ympäristötekijöiden vaikutuksen nautojen hyvinvointiin.
Opiskelija tuntee tavat mitata nautojen hyvinvointia.
Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa käytäntöön.

Sisältö

Tuotantoprosessit, lajinmukainen käyttäytyminen, eläimen tarpeet, hyvinvointia ohjaavat säädökset, hyvinvoinnin määritelmät ja mittauskäytännöt sekä hyvinvointi käytännössä.

Oppimateriaalit

Castrén, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus.
Tauriainen, S. 2006. Naudanlihantuotanto. Opetushallitus.
Rushen, J. 2008, The welfare of cattle. Springer cop.
Opintojaksolla annettava materiaali

Lisätiedot

Opintojakson Moodle-alusta avautuu tehtäviin orientoitumista ja tutustumista varten 1.6.2023. Opintojaksolle täytyy kirjautua 5.6.2023 mennessä, jotta opintojakson voi suorittaa.

Tehtävien palautusalustat avautuvat 1.6.2023 ja sulkeutuvat 15.8.2023 klo 23.55, jolloin opintojakson opiskelu päättyy.

Opintojakson tehtävien arviointi ja arvosanojen tallennus 31.8.2023 mennessä.