Siirry suoraan sisältöön

Monimuotoinen muusikkousLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_DMZMM01

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Sanna Rosberg

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on kyky kehittää rohkeasti omaa ilmaisuaan, vuorovaikutustaitojaan ja esiintymistaitoaan oman instrumentin kanssa. Opiskelija työstää muusikon keho-mieli -yhteyteen, mentaaliseen vahvuuteen ja esiintymisjännityksee liittyviä teemoja ohjaavan opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa ryhmässä sekä keskustellen että kehollisten harjoitusten kautta. Keskiössä on myös muusikon ja musiikkipedagogin kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä arjessa pärjääminen. Opiskelija kykenee moniammatilliseen yhteistyöhön ja hän hahmottaa oman taiteenalansa osaksi taiteen kokonaiskenttää. Opiskelija kykenee käyttämään työssään luovia muusikon taitoja sekä sellaisia inhimillisiä perusominaisuuksia kuten liike, kieli ja tunteet. Opiskelija osaa kohdata erilaisia ihmisiä ja yleisöjä toimiessaan laaja-alaisesti taiteen kentällä.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan luovan työskentelyn prosessiin, vuorovaikutukseen, kuunteluun, keskittymiseen, improvisaatioon, kehon ja mielen hallintaan sekä soiton/laulun ilmaisuun ja tulkintaan. Lisäksi perehdytään esiintymistilanteen hallintaan.

Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 15.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 01.04.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki- ja tanssi - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Tiina Kaikkonen
  • Sanna Rosberg
  • Johanna Partio
  • Mari Koistinen
Opiskelijaryhmät
  • DM20SPX
    Musiikin tutkinto-ohjelma

Toteutuksen kuvaus

Opiskelijalla on kyky kehittää rohkeasti omaa ilmaisuaan ja esiintymistaitoaan oman instrumentin kanssa. Opiskelija kykenee moniammatilliseen yhteistyöhön ja hän hahmottaa oman taiteenalansa osaksi taiteen kokonaiskenttää. Opiskelija kykenee käyttämään työssään luovia muusikon taitoja sekä sellaisia inhimillisiä perusominaisuuksia kuten liike, kieli ja tunteet. Opiskelija osaa kohdata erilaisia ihmisiä ja yleisöjä toimiessaan laaja-alaisesti taiteen kentällä.

Opintojaksolla tutustutaan luovan työskentelyn prosessiin, vuorovaikutukseen, kuunteluun, keskittymiseen, läsnäoloon, improvisaatioon, kehon ja mielen hallintaan sekä soiton/laulun ilmaisun vapauttamiseen. Lisäksi perehdytään esiintymistilanteen ja -jännityksen hallintaan. Luennoilla käydään keskusteluja ja tehdään kehollisia yksilö -ja ryhmäharjoituksia tanssin, näyttelemisen ja musisoinnin keinoin.

Totetutustavat: Ryhmäopetusta, käytännön harjoituksia, omatoimista työskentelyä. Opiskelija tekee oppimispäiväkirjaa jokaisesta luennosta, rinnastaen oppimansa asiat johonkin meneilläolevaan projektiin, kuten opinnäytetyö tai tasosuoritus. Oppimispäiväkirja palautetaan ohjaavalle opettajalle kurssin lopuksi.

Suoritustavat: Osallistuminen opetukseen ja annettujen harjoitteiden suorittaminen. Poissaolot korvattava ohjaavan opettajan antamilla tehtävillä. Arviointiasteikko: Hyväksytty–Hylätty, 0–S.

Opiskelijan ajankäyttö

Lähiopetus: 46 h
Oppimistehtävät: 10h
Itsenäinen työskentely: 79h
YHT. 135h

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Luennoilla jaettava materiaali.

Lisätietoja opiskelijoille

Vierailevia opettajia.