Siirry suoraan sisältöön

Tanssipedagogiikka 3, balettiLaajuus (10 op)

Tunnus: DT00BG24

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Virve Varjos
  • Paula Niemi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tavoitteellista tanssiopetusta ja taidekasvatusta eri ikäryhmille sekä toimia määrätietoisesti oman urapolkunsa rakentajana. Opiskelija osaa panostaa oman opetustyylinsä, liikekielensä ja vuorovaikutteisen opetustyylinsä kehittämiseen sekä ymmärtää oman syventävä tanssitekniikkansa laajana kokonaisuutena, jossa yhdistyvät luovasti historiallinen tausta ja uudet vaikutteet.

Opiskelija hallitsee klassisen baletin perussanaston ja niiden pohjalta rakentuvaa vaativampaa liikesanastoa. Opiskelija alkaa hahmottaa baletin harjoittelun kaaren perusliikkeistä vaativimpiin liikkeisiin. Hänen tulee pystyä itsenäisesti käyttämään tiedonhakuun didaktista ja metodista kirjallisuutta sekä omia tunneilla tehtyjä muistiinpanoja. Lisäksi hän pystyy soveltamaan tietoaan käytännön baletin opetukseen. Opiskelija oppii soveltamaan anatomista tietoa baletin liikkeiden analysoinnissa. Hän alkaa muodostaa omaa tapaa ajatella ja toteuttaa baletin opetusta ja kehittää sitä edelleen. Opiskelija osaa lukea tanssia koskevia tieteellisiä artikkeleita ja soveltaa niiden tietoa opetukseen.

Sisältö

Oman tanssiteknisen syventävän aineen liikesanasto, sovellusmahdollisuudet, eri suuntaukset sekä varhaiskasvatuksen ja oman syventävän tanssitekniikan käytännön opetusharjoittelut.

Esitietovaatimukset

Tanssipedagogiikka 1-2