Siirry suoraan sisältöön

Kansantalouden perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_LWP500

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee keskeiset kansantalouden ilmiöt ja niiden väliset riippuvuudet. Opiskelija ymmärtää kansantalouden kokonaisuuden toimintaa ja osaa arvioida siinä tapahtuvien muutosten vaikutusta omalle toimialalle ja kuluttajille. Opiskelija osaa etsiä luotettavaa kansantaloudellista tietoa ja osaa arvioida kriittisesti käytävää kansantaloudellista keskustelua. Opiskelija ymmärtää oman toimialansa roolin kansantaloudessa.

Sisältö

Kansantalouden peruskäsitteet, kansantalouden tilinpidon perusteet, talouskasvu, suhdannevaihtelut, rahatalous, kansantalouden sisäinen ja ulkoinen tasapaino sekä keinot niiden saavuttamiseksi, kansainvälisen talouden kehityspiirteitä.

Oppimateriaalit

Lindholm ja Kettunen: Kansantalous. Edita. Luennoilla sovittava muu materiaali.

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalous - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Timo Salopelto
Opiskelijaryhmät
  • LWB23SP
    Liiketalous, Wellness
  • LWA23SP
    Liiketalous, Wellness

Toteutuksen kuvaus

Tavoitteet: Opiskelija tutustuu kansantalouden ja kansantaloustieteen peruskäsitteisiin. Opiskelija ymmärtää miten kansantalouden perusilmiöt kytkeytyvät toisiinsa. ja miten kansantalouden muutokset vaikuttavat kotitalouksien ja yritysten elämään. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti kansantalouden tilaa kuvaavaa informaatiota.

Ydinaines: Kansantalouden peruskäsitteet ja -mekanismit mikro- ja makrotasolla, hinnanmuodostus, kuluttajan ja yrityksen taloudellinen käyttäytyminen, kokonaiskysyntä ja BKT, suhdannevaihtelut, rahatalous, kansainvälinen talous

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opiskelija toimittaa dokumentit opettajille vastaavanlaisesta suorituksesta toisessa korkeakoulussa ja tekee hyväksilukuhakemuksen Pepissä.

Opiskelijan ajankäyttö

- luennot
- oppimistehtävät
- tentti

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Lindholm ja Kettunen: Kansantalous. Edita. tai samojen kirjoittajien Globaali kansantalous. Luennoilla sovittava muu materiaali.