Siirry suoraan sisältöön

Wellness-liiketoiminnan mahdollisuudetLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_LWA0200

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa tunnistaa yleisien kansansairauksien elintapoihin liittyvät riskitekijät ja kykenee huomioimaan nämä suunniteltaessa ko.sairauksia ennaltaehkäiseviä palveluja ja tuotteita
- kykenee ottamaan huomioon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin elementit wellness-palveluja suunnittelussa.
- tunnistaa liikuntaan, ravitsemukseen, stressinhallintaan, mindfulnekseen, positiiviseen psykologiaan liittyviä vaikutusmekanismeja ja osaa huomioida nämä kyseisiä palveluja kehitettäessä
- ymmärtää biohakkeroinnin merkityksen terveyden edistämisessä ja kykenee hyödyntämään siihen liittyviä elementtejä wellness-palveluiden ja tuotteiden suunnittelussa

Sisältö

- Yleiset kansansairauksiin liittyvät elintapatekijät
- liikunta, ravitsemus, stressinhallinta, mindfulness, positiivinen psykologia ja niihin liittyvät palvelut
- kokonaisvaltainen hyvinvointi ja siihen liittyvät palvelut
- biohakkerointi ja siihen liittyvät palvelut ja tuotteet

Esitietovaatimukset

Wellness-toimintaympäristö

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa

Esitietovaatimukset

Wellness-toimintaympäristö

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 30.04.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma
  • Wellness-liiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Ilkka Virolainen
  • Harri Virolainen
Opiskelijaryhmät
  • LWA24SP
    Liiketalous, Wellness
  • LWB24SP
    Liiketalous, Wellness, päivä

Toteutuksen kuvaus

aktiivinen osallistuminen luennoille
aktiivinen osallistuminen vierailukohteisiin
harjoitustyöt
etukäteistehtävät luennoille

arviointi 0-5

Opiskelijan ajankäyttö

osallistuminen luentoihin ja harjoituksiin n. 45 h
osallistuminen vierailukohde visiitteihin n. 15h (sisältäen matkat)
itsenäinen opiskelu (harjoitustyöt, kurssimateriaaliin perehtyminen, ennakkotehtävät tunnille) 75 h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

vierailukohteet

Esitietovaatimukset

Wellness-toimintaympäristö

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Arina, T., Halmetoja, J. & Sovijärvi, O. Biohakkerin käsikirja. (tietyin osin)
Kurssin moodlepohjan materiaali

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalous - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Ilkka Virolainen
  • Harri Virolainen
Opiskelijaryhmät
  • LWB23SP
    Liiketalous, Wellness
  • LWA23SP
    Liiketalous, Wellness

Toteutuksen kuvaus

aktiivinen osallistuminen luennoille
aktiivinen osallistuminen vierailukohteisiin
harjoitustyöt
etukäteistehtävät luennoille

arviointi 0-5

Opiskelijan ajankäyttö

osallistuminen luentoihin ja harjoituksiin n. 45 h
osallistuminen vierailukohde visiitteihin n. 15h (sisältäen matkat)
itsenäinen opiskelu (harjoitustyöt, kurssimateriaaliin perehtyminen, ennakkotehtävät tunnille) 75 h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

vierailukohteet

Esitietovaatimukset

Wellness-toimintaympäristö

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Arina, T., Halmetoja, J. & Sovijärvi, O. Biohakkerin käsikirja. (tietyin osin)
Kurssin moodlepohjan materiaali

Ilmoittautumisaika

01.12.2022 - 09.01.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.07.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tutkintokoulutus yhteiset - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Ilkka Virolainen
  • Harri Virolainen
Opiskelijaryhmät
  • LWA22SP
    Liiketalous, Wellness
  • LWB22SP
    Liiketalous, Wellness

Toteutuksen kuvaus

aktiivinen osallistuminen luennoille
tentti kirjallisuudesta ja luennoista
harjoitustyöt
etukäteistehtävät luennoille

arviointi 0-5

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tentti luennoista ja kirjallisuudesta, harjoitustyöt

Esitietovaatimukset

Wellness-toimintaympäristö

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Arina, T., Halmetoja, J. & Sovijärvi, O. Biohakkerin käsikirja.