Siirry suoraan sisältöön

MobiiliohjelmointiLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_ETS7100

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa mobiilisovelluksen johonkin valituista ympäristöistä. Opiskelija tietää valitun ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Opiskelija osaa valitun ympäristön keskeisimmät luokat ja osaa toteuttaa mobiilisovelluksen valittua alustaa hyväksi käyttäen.

Sisältö

Mobiilisovelluksen perusrakenne ja keskeiset komponentit. Käyttöliittymäkomponentit: näkymät, listat, syöttökontrollit, valmiit dialogit. Verkkoyhteyden käyttäminen: HTTP, JSON, Web Service. Tilan hallinta, tiedostojen käsittely. Sovelluksen jakelu.

Esitietovaatimukset

Ohjelmointi III

Oppimateriaalit

Tekniikan nopean kehityksen takia oppimateriaali jaetaan www-sivuina. Opetuksessa hyödynnetään havainnollistamiskeinoina esim. animaatioita, videoita ja muuta vastaavaa materiaalia. Opettaja laatii myös aihepiiriin sopivia internetin linkkilistoja, jotta opiskelija voi aloittaa omatoimisen lisätiedon hankinnan.

Esitietovaatimukset

Ohjelmointi III

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tietotekniikka - AMK

Toimipiste

Microkadun kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Jussi Koistinen
Opiskelijaryhmät
  • ET22SPP
    Ohjelmistotekniikka

Toteutuksen kuvaus

Opintojakso suoritetaan viikkotehtävien avulla. Viikkotehtäviä tulee yhteensä 30kpl ja hyväksyttyyn arvosanaan täytyy tehdä vähintään 15kpl tehtäviä hyväksytysti. Viikkotehtävät ovat mobiili-ohjelmointiin liittyviä ohjelmointitehtäviä ja jokaisesta tehtävästä saa 0-1p.

Opiskelijan ajankäyttö

Opiskelijan työmäärä riippuu opiskelijan lähtötasosta, oppimiskyvystä ja panostuksesta opintojakson osaamistavoitteisiin.
56 tuntia lukujärjestyksen mukaista työtä.
Noin 80 tuntia opiskelijan itsenäistä työtä.

Esitietovaatimukset

Ohjelmointi III

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Tekniikan nopean kehityksen takia oppimateriaali jaetaan www-sivuina. Opetuksessa hyödynnetään havainnollistamiskeinoina esim. videoita. Opettaja laatii myös aihepiiriin sopivia internetin linkkilistoja, jotta opiskelija voi aloittaa omatoimisen lisätiedon hankinnan.