Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 2bLaajuus (5 op)

Tunnus: EX00BM59

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Pasi Liimatainen

Osaamistavoitteet

Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija ohjatusti ammattialansa kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin, soveltamaan oppimiaan tietoja ja taitoja käytännön työelämässä, sekä arvioimaan ammatillista osaamistaan ja kehittymistarpeitaan. Lisäksi hän saa näkemystä alan vaatimuksista ja käytännöistä sekä yrityksen toiminnoista.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa

- tarkentaa oman asiantuntijuuden kehittymissuuntaa ja tehdä perusteltuja opintovalintoja sekä yhdistää niihin kansainvälistymisen, alan ammatillisten vaihtoehtojen ja urasuunnittelun näkökulman (HOPS)
- toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- ottaa haltuun ja hyödyntää digitaalisia alustoja urasuunnittelussa ja osaamisen esilletuomisessa sekä omassa työskentelyssään
- analysoida ja kuvata osaamistaan työelämälle

Sisältö

Harjoittelu 2b on laajuudeltaan 5 op (n. 4 työviikkoa tai n. 120 työtuntia). Harjoittelu 2b on työskentelyä alan työtehtävissä ja se valmentaa insinöörin/rakennusmestarin/rakennusarkkitehdin työtehtäviin sekä edistää työllistymistä valmistumisen jälkeen.

Harjoittelupaikka voi olla yritys, rakennustyömaa, suunnittelutoimisto, julkinen laitos, järjestö tai yhdistys, tai mikä tahansa muu organisaatio, jossa on tarjolla tutkinto-ohjelman harjoitteluksi sopivaa työtä.

Oppimateriaalit

Harjoittelun yleisohjeet löytyvät Repusta ja alakohtaiset ohjeet löytyvät Moodlesta.

Lisätiedot

Opintojakso sisältää ohjauksen teemoista ammatillisia verkostoja ja oman osaamisen kuvaamista.

Esitietovaatimukset

Esitietovaatimuksena harjoittelu 1.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Harjoittelun hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opiskelija toimittaa harjoitteluohjeiden mukaiset dokumentit harjoittelun ohjaajalle työharjoittelun päätyttyä.