Siirry suoraan sisältöön

Ympäristötekniikan projekti 1Laajuus (5 op)

Tunnus: 4_EYA8010

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää projekti- ja ryhmätyö/tiimityövalmiuksia, ja auttaa ymmärtämään ympäristötekniikan eri osa-alueiden kytköksiä toisiinsa Opiskelija tutustuu ekosysteemin perusilmiöihin rakennetussa ympäristössä ja ymmärtää niiden yhteyden yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Hän oppii tarkastelemaan rakennettua ympäristöä ottaen huomioon ihmisen olemassa olon reunaehdot ja luonnonvarojen kestävän käytön. Projektin aikana opiskelijat oppivat itsensä ja ajankäytön johtamisen taitoja, tiimityötaitoja, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja, systemaattista ympäristön tarkastelua ja arviointia sekä teknisen raportin laadintaa.

Sisältö

Projektissa tutustutaan ns. rakennettuun ympäristöön pienryhmissä. Projektia ohjataan sekä ympäristötekniikan sisällön näkökulmasta että suullisen ja kirjallisen viestinnän osalta (muistiot, suunnitelmat, tiedotus ja raportointi). Pienryhmässä opiskelija tarkastelee itsensä johtamista ja ajankäyttöä yhtenä tiimin jäsenenä. Projektin aikana opiskelija kohtaa useita ongelmanratkaisutilanteita, joiden ratkaisemisessa kehittyy työyhteisössä tarvittavia päätöksentekotaitoja. Projektin tarkoituksena on pohtia kestävän kehityksen eri ulottuvuuksien toteutumista valituissa kohteissa ja perehtyä tarkemmin ekologiseen ulottuvuuteen. Miten valittu kohde vaikuttaa luontoon, ihmisen terveyteen ja yhteiskuntaan? Miten sitä voi selvittää ja arvioida? Mitä toimintoja kohteessa on? Onko niillä joku vaikutus ympäristöön? Miksi kohde sijaitsee juuri siinä? Onko ympäristö otettu huomioon kohteen sijainnin/toiminnan suunnittelussa?

Viestinnän osuus (1 op):
- muistio, tiedottaminen, raportointi

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Ympäristötekniikka - AMK

Toimipiste

Microkadun kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Opettaja
  • Juha-Matti Aalto
  • Jarna Aromaa-Laamanen
Vastuuhenkilö

Juha-Matti Aalto

Opiskelijaryhmät
  • EY24SP
    Ympäristötekniikka

Toteutuksen kuvaus

Projektissa tutustutaan projektityöhön ja tiimissä toimimiseen. Projekti toteutetaan pienryhmissä, kukin ryhmä suunnittelee, toteuttaa ja raportoi projektinsa. Projektiryhmiä ohjataan sekä ympäristötekniikan sisällön näkökulmasta että suullisen ja kirjallisen viestinnän osalta (muistiot, suunnitelmat, tiedotus ja raportointi).
Projektissa selvityskohteina on erilaisia rakennetussa ympäristössä olevia kohteita. Selvitettävistä kohteista projektiryhmä arvioi kestävän kehityksen eri ulottuvuuksien toteutumista valituissa kohteissa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opinnollistaminen - ota yhteyttä opettajaan.

Opiskelijan ajankäyttö

Ohjattua pienryhmätyöskentelyä 60 h (osassa läsnäolo pakollista).
Itsenäistä opiskelua koko kurssin ajan yhteensä n. 75 h.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opetuksen yhteydessä jaettava materiaali.