Siirry suoraan sisältöön

Lihavuuden ennaltaehkäisy ja hoitoLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_CO22KESLIH

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija opiskelee lihavuuden hoidon keskeiset käsitteet ja hoitosuositukset ja osaa soveltaa suosituksia lihavuuden kokonaisvaltaisessa hoidossa huomioiden ravitsemuksen ja liikunnan merkityksen. Opiskelija ymmärtää lihavuuden ennaltaehkäisyn terveysvaikuttavuuden ja laajentaa näkemystään ja osaamistaan lihavuuteen liittyvien moninaisten syytekijöiden tunnistamisessa ja niiden tietoisessa hallitsemisessa. Opiskelija tutustuu lihavuuteen liittyviin uusiin tutkimuksiin ja niiden avaamiin lihavuuden ennaltaehkäisy- ja hoitomahdollisuuksiin.
Opiskelija opiskelee erilaisia lihavuuden hoidon käytänteitä ja menetelmiä sekä ymmärtää lihavuuden hoidon isot haasteet

Sisältö

Lihavuuden käypähoitosuositukset
Liikunnan käypähoitosuositus
Suomalaiset ravitsemussuositukset
Painonhallintatalo
Lihavuuden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon liityvät uudet tutkimukset ja verkkomateriaalit liittyen liikuntaan, ravitsemukseen ja niiden käytännön soveltamiseen.

Esitietovaatimukset

Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset

Oppimateriaalit

Suomalaiset ravitsemussuositukset: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/
Liikkumisen suositukset.
Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa.
Huom. Osa opintojakson materiaalista on englannin kielellä.

Lisätiedot

100% verkkokurssi (Savonia-amk Moodle)
Opintojakso avautuu 1.6.2022 ja sulkeutuu 31.7.2022.
Opintojakso päättyy 31.7.2022.
Opintojakson tehtävien arviointi 31.8.2022 mennessä.
Opintojakson suorituspäiväksi merkitään 31.7.2022.

Esitietovaatimukset

Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset