Siirry suoraan sisältöön

Ikäihmisen ravitsemushoito on osa hoitotyötä - Ikääntyneen ravitsemussuositukset käytäntöönLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_CO21SIKI

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää ravitsemuksen ja ravitsemustilan merkityksen ikääntyneen hyvän hoidon osatekijänä.
Opiskelija oppii ikääntyneen ravitsemussuosituksesta keskeiset asiat ja osaa soveltaa suositusta niin kotona kuin hoitolaitoksessa asuvan ikääntyneen ravitsemushoidossa.
Opiskelija tietää ikääntymisen tuomat muutokset ravitsemustilaan, ruokahaluun ja tunnistaa niitä selittäviä somaattisia, psyykkisiä ja sosiaalisia tekijöitä.
Opiskelija osaa käyttää soveltuvia ravitsemustilaa mittaavia testejä ja mittareita sekä toimia niiden mukaisesti vieden ravitsemushoitonäkökulman käytännön ruokavaliotasolle saakka.

Sisältö

Ikääntyneen ravitsemushoitosuositus (2020) ja sen käytäntöön soveltaminen niin koti- kuin hoitolaitosympäristössä. Ikääntyneen ravitsemushoidon merkityksen laaja-alainen ymmärtäminen kaiken kuntoisten ikääntyneiden hoidossa ja terveyden ylläpitämisessä.

Esitietovaatimukset

Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014.

Oppimateriaalit

Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
Ikääntyneen ravitsemussuositukset 2020
Moodlessa oleva materiaali

Lisätiedot

- 100% verkkokurssi (Moodle)
Opintojakson Moodle-alusta avautuu 17.9.2021 ja sulkeutuu 28.11.2021 klo 23.55, jolloin opintojakso päättyy.
Opintojakson tehtävien arviointi 17.12.2021 mennessä.

Esitietovaatimukset

Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014.