ErityisruokavaliotLaajuus (5 op)
Tunnus: 4_CO22KERI
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden erityispiirteet.
Opiskelija osaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla.
Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä erikoisruokavalioissa.
Sisältö
Yleisimmät erityisruokavaliot
Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ruoka-ainetasolla
Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa erityisruokavaliossa, mm. ravintoaineiden täydennystarpeet
Esitietovaatimukset
Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
Oppimateriaalit
Suomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/
Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa
Lisätiedot
Opintojakson Moodle-alusta avautuu 1.2.2022 ja sulkeutuu 30.4.2022.
Opintojakson tehtävien arviointi 27.5.2022 mennessä.
Esitietovaatimukset
Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014