Siirry suoraan sisältöön

ErityisruokavaliotLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_CO22KERI

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden erityispiirteet.
Opiskelija osaa keskeisimpien erikoisruokavalioiden käytännön toteutuksen ruoka- ja elintarviketasolla.
Opiskelija osaa huomioida terveellisen kokonaisravitsemuksen toteutumisen erilaisissa yleisimmissä erikoisruokavalioissa.

Sisältö

Yleisimmät erityisruokavaliot
Erityisruokavalioiden käytännön toteutus ruoka-ainetasolla
Terveellisen kokonaisravitsemuksen hahmottaminen erilaisissa erityisruokavaliossa, mm. ravintoaineiden täydennystarpeet

Esitietovaatimukset

Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Oppimateriaalit

Suomalaiset ravitsemussuositukset ja erityissuositukset: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/
Erikseen jaettava internetosoitteisto Moodlessa

Lisätiedot

Opintojakson Moodle-alusta avautuu 1.2.2022 ja sulkeutuu 30.4.2022.
Opintojakson tehtävien arviointi 27.5.2022 mennessä.

Esitietovaatimukset

Suositus: Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014