Siirry suoraan sisältöön

Wellness-liiketoiminnan mahdollisuudetLaajuus (5 op)

Tunnus: LW00BO27

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Harri Virolainen

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa yleisten kansansairauksien elintapoihin liittyvät riskitekijät ja kykenee suunnittelemaan ko. sairauksia ennaltaehkäiseviä palveluja ja tuotteita
- soveltaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin elementtejä wellness-palveluiden suunnittelussa
- tunnistaa liikuntaan, ravitsemukseen, stressinhallintaan, mindfulnekseen, positiiviseen psykologiaan liittyviä vaikutusmekanismeja ja osaa huomioida nämä kyseisiä palveluja kehitettäessä
- tunnistaa biohakkeroinnin merkityksen terveyden edistämisessä ja kykenee hyödyntämään siihen liittyviä elementtejä wellness-palveluiden ja tuotteiden suunnittelussa

Sisältö

- yleiset kansansairauksiin liittyvät elintapatekijät
- liikunta, ravitsemus, stressinhallinta, mindfulness, positiivinen psykologia ja niihin liittyvät palvelut ja tuotteet
- kokonaisvaltainen hyvinvointi ja siihen liittyvät palvelut
- biohakkerointi ja siihen liittyvät palvelut ja tuotteet

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 30.04.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Wellness-liiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Ilkka Virolainen
  • Harri Virolainen
Opiskelijaryhmät
  • LW24SV
    Liiketalous, Wellness, verkkototeutus

Toteutuksen kuvaus

verkkoluentojen katsominen
moodlessa olevien artikkelien lukeminen
tentti kirjallisuudesta ja luennoista
harjoitustyöt
arviointi 0-5

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Sovijärvi, O., Arina, T., Halmetoja, J. Biohakkerin käsikirja (ks. sivut moodlesta)
Moodlessa oleva materiaali

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Voit tehdä kurssin tehtäviä omaan tahtiin, kunhan palautat harjoitustehtävät ja teet tentin aikataulujen puitteissa. Tentti (ja mahdollinen uusintatentti) tulee olla tehtynä 30.4 mennessä.