yPolku2 - Ideasta asiakastyöhönLaajuus (5 op)
Tunnus: 4_LLYA255
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Onko sinulla liiketoimintaidea, jota haluaisit kehittää eteenpäin? Haluaisitko edetä sanoista tekoihin?
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- määritellä asiakashyödyn arvolupauksen ja kilpailija analyysin avulla
- rajata liiketoimintaidean ja konkretisoida sen nopean kokeilun valmistelun ja/tai prototyypin muodossa
- testata ideaa todellisissa asiakaskohtaamisissa ja hyödyntää kerättyä tietoa ja palautetta tuote- tai palveluaihion jatkokehittämisessä
Sisältö
- asiakashyödyn ja arvolupauksen määrittely
- ratkaisun profilointi
- arvolupauksen testaus
- ketterä kokeilu ja prototypointi
- idean kehittäminen asiakaspalautetta hyödyntäen
- tulosten dokumentointi
Esitietovaatimukset
Opintojakson yPolku1 - Liiketoimintamahdollisuuden tunnistaminen suorittaminen tai vastaavat tiedot ja taidot sekä idean kehitysaste
Oppimateriaalit
Sisällöt, materiaalit ja linkit ulkopuolisiin aineistoihin ja työkaluihin kaikki Moodlessa
Lisätiedot
100% verkkokurssi (Moodle)
Esitietovaatimukset
Opintojakson yPolku1 - Liiketoimintamahdollisuuden tunnistaminen suorittaminen tai vastaavat tiedot ja taidot sekä idean kehitysaste
Ilmoittautumisaika
12.03.2024 - 31.05.2024
Ajoitus
01.08.2023 - 31.07.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketalous - YAMK
Toimipiste
Microkadun kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 100
Opettaja
- Marja Kauppinen
Ajoitusryhmät
- avoinamk 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
LY21SYLiiketalous YAMK
-
LYI23KYLiiketalous, InnoTech-liiketoiminta (ylempi AMK)
-
LYI21KYInnoTech-liiketoiminta (YAMK)
-
LY22SYLiiketalous YAMK
-
LY23SYLiiketalous YAMK
-
LYI22KYInnoTech-liiketoiminta (YAMK)
Koulutusryhmat
- avoinamk 1
Toteutuksen kuvaus
Toteutustapa:
Opintojakson toteutus on nonstop ja sen ohjeellinen suoritusaika on 8 viikkoa. Opetusmateriaali ja tehtävät ovat Moodle-alustalla. Suoritukset arvioidaan keskitetysti toukokuussa, syyskuussa ja joulukuussa.
Suoritustapa:
Opintojaksolla toteutetaan kehittämistehtävä liiketoimintaideakohtaisesti (yksilö- tai ryhmätyönä).
Arviointi:
Opintojakso arvioidaan YAMK-opintojen yleisen arviointikriteeristön mukaan. Arvioitavat tehtävät:
1. Tuotteistuskäsikirja
2. Esite tai laskeutumissivu
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT) tarkoittaa aiemmin hankitun osaamisen tai opintojen aikana muualla hankitun osaamisen hyväksilukemista. Jos hallitset kuvatut osaamistavoitteet, voit hakea hyväksilukumenettelyä. Ennen AHOT-hakemuksen tekoa keskustele tutkinto-ohjelman vastaavan/tutoropettajan kanssa osaamisesi soveltuvuudesta ahotointiin. Sen jälkeen sovi AHOT-näytöstä opintojakson vastuuopettajan kanssa.
Suoritustapa ahot-näytössä:
1) Tuotteistuskäsikirja opintojakson oheiden mukaisesti.
2) Esite tai laskeutumissivu
Opiskelijan ajankäyttö
5 op on yhteensä 135 h opiskelijan työtä.
1. Tuotteistuskäsikirja 81h
2. Esite tai laskeutumissivu 54h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla on mahdollista hyödyntää Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoita ja verkostoa.
Esitietovaatimukset
Opintojakson yPolku1 - Liiketoimintamahdollisuuden tunnistaminen suorittaminen tai vastaavat tiedot ja taidot sekä idean kehitysaste
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Sisällöt, materiaalit ja linkit ulkopuolisiin aineistoihin ja työkaluihin kaikki Moodlessa
Lisätietoja opiskelijoille
Tällä yPolku-opintojen toisella opintojaksolla edetään ideasta liiketoimintakonseptin luomiseen ja siihen liittyvien olettamusten tunnistamiseen ja todentamiseen. Opintojaksolla on mahdollista hyödyntää Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoita ja verkostoa.
Ilmoittautumisaika
01.08.2022 - 15.07.2023
Ajoitus
01.08.2022 - 31.07.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
YAMK yhteiset
Toimipiste
Microkadun kampus
Opetuskielet
- Suomi
Opettaja
- Marja Kauppinen
Ajoitusryhmät
- Avoin_amk (Koko: 100. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
LY21SYLiiketalous YAMK
-
LY22SYLiiketalous YAMK
-
LYI21KYInnoTech-liiketoiminta (YAMK)
-
LYI22KYInnoTech-liiketoiminta (YAMK)
Koulutusryhmat
- Avoin_amk
Toteutuksen kuvaus
Toteutustapa:
Opintojakson toteutus on nonstop ja sen ohjeellinen suoritusaika on 8 viikkoa. Opetusmateriaali ja tehtävät ovat Moodle-alustalla. Suoritukset arvioidaan keskitetysti toukokuussa, syyskuussa ja joulukuussa.
Suoritustapa:
Opintojaksolla toteutetaan kehittämistehtävä liiketoimintaideakohtaisesti (yksilö- tai ryhmätyönä).
Arviointi:
Opintojakso arvioidaan YAMK-opintojen yleisen arviointikriteeristön mukaan. Arvioitavat tehtävät:
1. Tuotteistuskäsikirja
2. Esite tai laskeutumissivu
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT) tarkoittaa aiemmin hankitun osaamisen tai opintojen aikana muualla hankitun osaamisen hyväksilukemista. Jos hallitset kuvatut osaamistavoitteet, voit hakea hyväksilukumenettelyä. Ennen AHOT-hakemuksen tekoa keskustele tutkinto-ohjelman vastaavan/tutoropettajan kanssa osaamisesi soveltuvuudesta ahotointiin. Sen jälkeen sovi AHOT-näytöstä opintojakson vastuuopettajan kanssa.
Suoritustapa ahot-näytössä:
1) Tuotteistuskäsikirja opintojakson oheiden mukaisesti.
2) Esite tai laskeutumissivu.
Opiskelijan ajankäyttö
5 op on yhteensä 135 h opiskelijan työtä.
1. Tuotteistuskäsikirja 81h
2. Esite tai laskeutumissivu 54h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Suomeksi
Opintojaksolla on mahdollista hyödyntää Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoita ja verkostoa.
Esitietovaatimukset
Opintojakson yPolku1 - Liiketoimintamahdollisuuden tunnistaminen suorittaminen tai vastaavat tiedot ja taidot sekä idean kehitysaste
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Verkkomateriaali, esitellään Moodle-alustalla:
https://openedu.savonia.fi/course/view.php?id=115
Avain: Asiakas2022
Lisätietoja opiskelijoille
Tällä yPolku-opintojen toisella opintojaksolla edetään ideasta liiketoimintakonseptin luomiseen ja siihen liittyvien olettamusten tunnistamiseen ja todentamiseen. Opintojaksolla on mahdollista hyödyntää Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoita ja verkostoa.