Siirry suoraan sisältöön

Sähkönjakeluverkkojen suunnittelun perusteetLaajuus (3 op)

Tunnus: CO00BH88

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa kuvata sähkönjakeluverkon ja sen komponentit sähköteknistä suunnittelua varten. Opiskelija osaa mitoittaa pienjännite- ja keskijänniteverkon komponentteja standardien ja suositusten mukaan sekä tuntee mitoituksen taloudelliset periaatteet.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee pienjännite- ja keskijänniteverkon sähköteknisen mallintamisen sekä vikatilanteissa että normaalissa käyttötilanteessa. Opiskelija tuntee sähköaseman toimintaperiaatteet ja sähköaseman laitteet. Opiskelija tuntee pienjänniteverkon sulakesuojauksen ja keskijänniteverkon relesuojauksen periaatteet.

Opiskelija tuntee myös sähkönjakeluverkon automaation perusteet ja osaa arvioida automaation hyötyjä ja mahdollisuuksia.

Sisältö

Sähkönjakeluverkkojen suunnittelun perusteet on sähköalan ammattiainekurssi, jossa perehdyt verkkoyhtiöiden sähkönjakeluun ja verkkojen suunnittelun perusteisiin. Opintojakson keskeinen teema on jakeluverkkojen sähkötekninen suunnittelu ja suunnittelulaskenta:
- Tehonjaon ja vikavirtojen laskenta, verkon mitoitus
- Suunnittelua ohjaavat standardit ja verkostosuositukset
- Pienjänniteverkon ja keskijänniteverkon suunnittelu
- Sähkönjakelun automaatio

Esitietovaatimukset

Vaihtosähköpiirien teoriakurssin asioiden osaaminen

Esitietovaatimukset

Vaihtosähköpiirien teoriakurssin asioiden osaaminen