Siirry suoraan sisältöön

Kuvallisen ilmaisun ja taiteen inspiraationa taidehistorian -ismit 1Laajuus (5 op)

Tunnus: CO00BN99

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa hyödyntää taiteen menetelmiä ja kuvataiteen tekniikoita
- laajentaa taidehistorian ymmärtämystä sekä syventää henkilökohtaista ilmaisuaan
- osaa analysoida kuvallista ilmaisua.

Sisältö

Opintojakson sisältö keskittyy ilmaisullisiin asioihin sekä omaa tulkintaan erilaisista kuvataiteen tyylisuunnista ja -ismeistä. Opintojaksolla opit kuvalliseen ilmaisuun, taidehistoriaan, sommitteluun, ja värien käyttöön liittyviä sisältöjä. Tehtävien kautta opitaan itsenäisesti kuvallista ilmaisua sekä taidehistorian -ismejä maalaus- ja piirustusharjoitusten avulla. Opit myös analysoimaan itsenäisesti kuvaan liittyviä sisältöjä sekä laajempia konteksteja, antamaan vertaispalautetta ja saamaan sitä.

Keskeiset sisällöt:
- Maalaus
- Piirustus
- Ilmaisu
- Sommittelu
- Tyylisuunnat
- Ismit
- Kuvalliset tekniikat ja välineet
- Taidehistoria
- Tulkinta

Esitietovaatimukset

Ei vaadita edeltäviä opintoja.

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

23.09.2024 - 20.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Toimipiste

Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 200

Opettaja
  • Sirpa Miettinen
Ajoitusryhmät
  • Avoin_AMK (Koko: 400. Avoin AMK: 0.)
Koulutusryhmat
  • Avoin_AMK

Toteutuksen kuvaus

Kurssi alkaa 23.9.2024 ja päättyy 20.12.2024.
Verkkotehtävien kautta opitaan itsenäisesti kuvallista ilmaisua sekä taidehistorian -ismejä maalaus- ja piirustusharjoitusten avulla. Osassa harjoituksia mahdollista käyttää omavalintaisia erilaisia digitaalisia välineitä, jotka ovat jo teknisesti hallussa. Kurssin sisältö keskittyy ilmaisullisiin asioihin sekä omaan tulkintaan erilaisista kuvataiteen tyylisuunnista ja -ismeistä. Ismeissä ja kuvataiteen sisällöissä keskitytään 1900-luvun alun -ismeistä, nykypäivän taiteen sisältöihin ja tuotetaan kuvallista materiaalia aihealueiden teemoista. Kurssin palaute nojaa vertaisarviointiin ja -palautteeseen. Kurssin opettaja ei anna palautetta tehtävistä, ainoastaan arvioi kurssin arvosanalla. Arvosana muodostuu tehtävien toteutuksista (jokaisessa tehtävänannossa on mainittu arviointiperusteet) sekä annetusta vertaispalautteesta.

Opintojaksolla jokainen tutustuu itsenäisesti lähteiden avulla tehtävänannoissa määriteltyihin -ismeihin, joita tutkitaan ja tulkitaan harjoitustehtävissä erilaisista näkökulmista. Tehtävänantoihin sisältyvät pienet kirjalliset analyysit ja selvitykset omista tulkinnoista.

Harjoitustehtävät palautetaan Moodleen pdf-tiedostoina. Jokaisen tehtävänannon yhteydessä on keskustelualue, jolle palautus tehdään.

Moodleen muodostetaan vertaisarviointiryhmät (4 - 5 opiskelijaa/ryhmä), jossa jokaisella on velvollisuus antaa yhdelle ryhmän jäsenelle vertaispalautetta. Vertaispalaute annetaan vastaus-toiminnolla, sen tehtävän yhteyteen, josta annat palautetta. Huomaa, mihin vertaisarviointiryhmään kuulut ja kenelle sinut on merkitty antamaan palautetta. Tehtäviä on viisi. Tehtäville sekä vertaispalautteelle on annettu palautuspäivät Moodlessa.

Vertaispalautteet ovat osa kurssisuoritusta, ja ne arvioidaan osana kurssisuoritusta.

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakso vastaa noin 135 tuntia työtä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalina käytetään kurssilla annettuja lähteitä, sekä jokainen voi käyttää aihealueeseen omia löytämiään lähteitä.

Lisätietoja opiskelijoille

Avoimen amk:n opiskelijoille opintomaksu on 75 euroa. Vaihtoehtona on myös vuosimaksu 350 €, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut.

Lukion tai ammattiopiston opiskelijat voivat opiskella maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Pohjois-Savon alueen ammatillisista oppilaitoksista tai lukioista valmistuneet (1.1.2023 alkaen) voivat opiskella maksutta yhden vuoden Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta.