Restonomiopintojen perusteetLaajuus (5 op)
Tunnus: 4_MMV9000
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija tietää matkailu- ja majoitusalan keskeisten käsitteiden sisällön ja merkityksen. Hän tuntee keskeiset matkailu- ja majoituselinkeinon tuoteryhmät, niihin kuuluvat palvelut ja niiden liittymisen toisiinsa.
Opiskelija tuntee ravitsemisalan rakenteet ja sidosryhmät sekä keskeiset kotimaiset ja kansainväliset toimijat. Opiskelija tunnistaa erilaisia liiketoimintakonsepteja ja niiden toimintaperiaatteita. Opiskelija tietää toimialan vaiheet historiasta aina nykytrendeihin saakka.
Sisältö
Opintojakson keskeinen sisältö on
- matkailu- ja majoituspalvelujen historia
- matkailu- ja majoitusalan peruskäsitteet, tuotteet ja palvelut
- matkailu- ja majoitustoiminta Suomessa ja alan toimijat
- ravitsemisalan toimintaympäristö historiasta nykytrendeihin
Oppimateriaalit
VERHELÄ, Pauli 2018. Matkailun perusteet. Kuopio: SH Traveledu Oy. Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson aikana.