Siirry suoraan sisältöön

Hevostalouden toimintaympäristöLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_RAE13

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- Hevosalan kehityskaaren ja hahmotella tulevaisuudensuuntauksia
- Toimia hevosalan verkostoissa
- Järjestää hevosalan tapahtumia yhteistyössä toisten opiskelijoiden ja taustaorganisaation kanssa

Sisältö

Hevostalouden historia ja hevosalan kehitys.
Hevostalouden merkitys Suomessa ja Euroopassa.
Hevosalan yritystoiminta, hanketoiminta ja organisaatiot.
Uusi hevostalous
Hevosen käyttö ihmisten hyvinvoinnin edistämisessä ja terveydenhuollon sovellutuksissa

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

22.01.2024 - 25.04.2024

Laajuus

5 op

T&K-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Luonnonvara-ala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 60

Opettaja
  • Katriina Pylkkänen
Opiskelijaryhmät
  • RA21SM
    Agrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
  • RA21SP
    Agrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus

Toteutuksen kuvaus

Verkkototeutus, jossa kontaktitunnelle voi halutessaan osallistua iltaisin klo 16-18 viikoilla 4,7,12,14,17. Kaikki luennot nauhoitetaan ja tentit sekä tehtävät tehdään verkossa.

Kontaktitunneilla on luentoja aiheista hevosalan historia ja kehitys Suomessa. Tunneilla esitellään ja pohditaan myös hevosalan tulevaisuuden haasteita sekä Suomessa että Euroopassa.
Kontaktitunneilla kuullaan myös yrittäjäpuheenvuorojaja tutstutaan hevosalan organisaatioihin ja hankkeisiin. Oma luento-osuus in myös aiheesta hevonen ihmisen hyvinvoinnin edistäjänä.

Suorittaakseen opiuntojakson, opiskelijan tulee tehdä kirjallinen työ hevosalan historiasta, valitsemastaan osa-alueesta, Opiskelija kokoaa oppimispäiväkirjaa opintojakson aalta. Hän laatii pohdintatehtävän hevosalan tulevaisuudesta ja haastattelee myös yrittäjää. Mahdollisuuksien mukaan opiskelija voi osallistua hevosalan tapahtumanjärjestämiseen ja raportoida siitä.
.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö

5 op vastaa yhteensä 135 h opiskelijan työtä, josta
Orientoituminen aiheeseen 4 h
Luennot 26 h
Oma opiskelu 40 h
Historian työ 15 h
Oppimispäiväkirja 10 h
Osallistuminen tapahtumaan tai sen järjestämiseen 15 h
Pohdintatehtävä 10 h
Yrittäjän haastattelu ja näkemyksien jakaminen 10 h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yrittäjäpuhenvuorot, yrittäjähaastattelu, tapahtumanjärjestäminen

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali on Moodlessa