Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ravitsemuksella MAA23SP, MAB23SP (5 op)

Toteutuksen tunnus: MA00BE85-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.05.2025

Ajoitus

01.09.2024 - 31.07.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 1500

Tutkinto-ohjelma

  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Anne-Mari Heikkinen
  • Mari Vartiainen

Ajoitusryhmät

  • Avoin_amk_CO (Koko: 1000. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Koulutusryhmat

  • Avoin_amk_CO

Toteutuksen kuvaus

Tällä opintojaksolla perehdytään hyvinvointia edistävään ravitsemukseen yleisesti ravitsemussuositusten sisällön sekä omien ruokavalintojen tarkastelun kautta. Lisäksi tutustutaan suomalaisten ruuankäyttöön ja ravitsemukseen sekä ravitsemispalveluiden rooliin terveellisten ruokavalintojen mahdollistajana. Myös keskeisimmät erityisruokavaliot ja niiden soveltaminen ravitsemisalalla tulevat tutuksi opintojakson aikana.

Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta.

Opiskelija suorittaa non-stop verkko-opintojakson itsenäisesti omien aikataulujensa puitteissa. Opiskelija perehtyy tarjottuihin oppimateriaaleihin sekä suorittaa hyväksytysti kurssin tentin, ravitsemuspassin sekä ruokapäiväkirja-reflektiotehtävän ja keskustelutehtävän. Opintojakso ei sisällä lähiopetusta.

Opintojakson hyväksytty suoritus muodostuu tenttien sekä oppimistehtävien hyväksytyistä suorituksista.

Opettajat tarkastavat opiskelijoiden suoritteet kolmesti lukuvuoden sisällä (1.9.2024 - 31.5.2025 välillä). Opintosuorituksien arviointiajankohdat ovat kahden viikon sisään seuraavista ajankohdista: 30.11, 28.2 ja 15.5. Mikäli opiskelija haluaa arvioinnin syyslukukaudella (ennen joulua), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 30.11. mennessä ja vastaavasti, mikäli suorituksen haluaa kevätlukukaudella (ennen kesää), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 15.5. mennessä. Kesäopintosuorituksia (1.6.25-31.7.25 tehtyjä) arvoidaan elokuussa 2025. Opiskelija saa kurssista opintopisteet suoritettuaan tentit ja oppimistehtävät hyväksytysti.

Opiskelijan ajankäyttö

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 135 h. Oppimistehtävien ja verkkotenttien aikataulut ovat joustavia ja opiskelijan oman aikataulun mukaan suoritettavia.
Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Suomalaiset ravitsemussuositukset ja FinRavinto tutkimukset 2017.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakon aikana

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on osa restonomi amk tutkinto-ohjelmaa.

Avoimen amk:n opiskelijoille opintomaksu on 75 euroa. Vaihtoehtona on myös vuosimaksu 350 €, joka kattaa 12 kuukauden opintomaksut.

Lukion tai ammattiopiston opiskelijat voivat opiskella maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa.
Pohjois-Savon alueen ammatillisista oppilaitoksista tai lukioista valmistuneet (1.1.2023 alkaen) voivat opiskella maksutta yhden vuoden Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, kun opinnot aloitetaan vuoden sisällä valmistumisesta.