Eläinaineksen kehittäminen RA22SP ja RA22SM (5 op)
Toteutuksen tunnus: 4_RAA15-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 15.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 20.12.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
3 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Ruokajärjestelmä
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Agrologin tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Hilkka Kämäräinen
Opiskelijaryhmät
-
RA22SMAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
-
RA22SPAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus
Toteutuksen kuvaus
Opiskelija osaa
- eläinaineksen kehittämisen ja jalostussuunnittelun perusteet
- arvioida menetelmien eettisyyttä ja taloudellisia
käyttömahdollisuuksia
- soveltaa kerättyä tietoa eläinaineksen kehittämisessä ja
karjantilan johtamisessa
Opintojakson sisältö
- Perinnöllisyystieteen perusteet
- Tuotantoeläinten (nauta, sika, lammas, vuohi, siipikarja) jalostettavat ominaisuudet
- Eläinten merkintä ja rekisteröinti
- Tuotosseuranta ja muut karjatilan tiedonkeruumenetelmät
- Eläinten arvostelu- ja jalostusmenetelmät, mm.
rakennearvostelu, genominen valinta, keinosiemennys,
alkionsiirto
- eläinaineksen hankinta
- Kansainvälinen jalostus ja eläinkauppa
- Geeniteknologia
Käytettävät opiskelumenetelmät
- luennot
- verkko-opiskelu
- harjoitustehtävät
- yritysvierailut
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tilasiemennyskurssi vastaa 2 opintopistettä
Opiskelijan ajankäyttö
Luennot ja työpajat 50h, harjoitustyöt 35h, kirjallisuus 50h.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Asiantuntijaluennot
Tilayhteistyö
Yritysvierailut
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Luentomateriaali, verkkomateriaali, oppikirja; Aro ym. Testaa ja
valitse, Lypsykarjanjalostuksella tuloksiin (2020),
Muu materiaali:
Juga ym. Kotieläinjalostus (osin)
Verkkokirja englanniksi; Textbook in Animal Breeding,
(Moodlessa linkki)
-eAineistot, alan ammattilehdet ja muu opintojakson alussa sovittava materiaali