Siirry suoraan sisältöön

Eläinaineksen kehittäminen RA22SP ja RA22SM (5 op)

Toteutuksen tunnus: 4_RAA15-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 20.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

T&K-osuus

3 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Ruokajärjestelmä

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Hilkka Kämäräinen

Opiskelijaryhmät

  • RA22SM
    Agrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
  • RA22SP
    Agrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus

Toteutuksen kuvaus

Opiskelija osaa
- eläinaineksen kehittämisen ja jalostussuunnittelun perusteet
- arvioida menetelmien eettisyyttä ja taloudellisia
käyttömahdollisuuksia
- soveltaa kerättyä tietoa eläinaineksen kehittämisessä ja
karjantilan johtamisessa

Opintojakson sisältö
- Perinnöllisyystieteen perusteet
- Tuotantoeläinten (nauta, sika, lammas, vuohi, siipikarja) jalostettavat ominaisuudet
- Eläinten merkintä ja rekisteröinti
- Tuotosseuranta ja muut karjatilan tiedonkeruumenetelmät
- Eläinten arvostelu- ja jalostusmenetelmät, mm.
rakennearvostelu, genominen valinta, keinosiemennys,
alkionsiirto
- eläinaineksen hankinta
- Kansainvälinen jalostus ja eläinkauppa
- Geeniteknologia

Käytettävät opiskelumenetelmät
- luennot
- verkko-opiskelu
- harjoitustehtävät
- yritysvierailut

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tilasiemennyskurssi vastaa 2 opintopistettä

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot ja työpajat 50h, harjoitustyöt 35h, kirjallisuus 50h.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Asiantuntijaluennot
Tilayhteistyö
Yritysvierailut

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Luentomateriaali, verkkomateriaali, oppikirja; Aro ym. Testaa ja
valitse, Lypsykarjanjalostuksella tuloksiin (2020),
Muu materiaali:
Juga ym. Kotieläinjalostus (osin)
Verkkokirja englanniksi; Textbook in Animal Breeding,
(Moodlessa linkki)
-eAineistot, alan ammattilehdet ja muu opintojakson alussa sovittava materiaali