Kasvi- ja eläintuotannon kenttäkurssi RA23SP ja RA23SM (5 op)
Toteutuksen tunnus: 4_RAA10-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.12.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
01.01.2025 - 31.07.2025
Laajuus
5 op
T&K-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Ruokajärjestelmä
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 100
Opettaja
- Hilkka Kämäräinen
- Piia Kekkonen
Opiskelijaryhmät
-
RA23SMAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
-
RA23SPAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus
Toteutuksen kuvaus
Kasvintuotannon osiossa käydään läpi tärkeimmät viljelykasvit ja peltoviljelyssä esiintyvät haitallisimmat yksi- ja monivuotiset rikkakasvit sekä lajinmukaiset kasvin siemenet ja sirkka- tai versoasteet sekä täysikasvuiset kasvit. Lisäksi käydään läpi peltokasvien kasvuun ja kehitykseen vaikuttavat ympäristötekijät ja puutosoireet sekä näihin liittyvät palvelut (esim. korjuuaika- ja laatunäytteet). Kasvintuotannon harjoituksissa käydään läpi kasvustohavaintoja peltolohkolla sekä tehdään havaintoja pellon kasvukunnosta. Kasvinsuojelun merkitystä maataloudelle sekä ihmisille ja eläimille käydään luennoilla läpi ja asioita pohditaan myös kasvintuotannon kenttäpäivässä. Opintojakson aikana käydään läpi tavanomaisen tuotannon sekä luonnonmukaisen tuotannon viljelytoimenpiteitä sekä menetelmiä.
Kotieläinosio koostuu käytännönharjoituksesta, joka suoritetaan lukujärjestyksen mukaisesti.
Kotieläinosiossa on kolme osaa: moodle-tentti anatomiasta, anatomian demot ja harjoitus maatilalla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kasvintuotannossa tenttejä tehdään moodlessa ja kenttätehtävän korvaava tehtävä sovitaan opintojakson aikana/ohjaavien opettajien ohjeistuksessa. Ohjaavat opettajat Piia Kekkonen ja Hilkka Kämäräinen.
Kotieläinosion kenttäpäivään on korvaava tehtävä.
Opiskelijan ajankäyttö
Opintojakson laajuus on 5 op, yhteensä 135h. Aloitustunteja on 2h. Kasvintuotanto 4 op. Työskentelyyn sisältyy luentoja yhteensä 22 h sekä itsenäistä opiskelua 84h. Opintosuorituksiin sisältyy kasvilajiston tunnistustentti, siementen lajintunnistustentti, kasvinsuojelutentti ja kenttätehtävä. Tunnistustentteihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja tentti suoritetaan moodlessa. Kenttätehtävä suoritetaan Harjussa, Kiteellä tai Iisalmessa oman sijainnin mukaisesti. Vain yhteen kenttäpäivään osallistutaan.
Kotieläinosio 1 op = 27 tuntia. Se koostuu anatomian demoista 8 h, käytännön harjoituksista 8 h ja 11 h itsenäisestä opiskelusta, johon sisältyy ennakkotehtävät ja moodle-tenttiin valmistautuminen.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kotieläinharjoitus tehdään maatilalla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Moodlessa oleva aineisto sekä luennolla sovittu aineisto.
Lisätietoja opiskelijoille
Yhteystiedot
Piia Kekkonen, piia.kekkonen@savonia.fi
Hilkka Kämäräinen, hilkka.kamarainen@savonia.fi