Terveyden edistäminen TF23SP (5 op)
Toteutuksen tunnus: TF00BB88-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 15.09.2024
Ajoitus
23.09.2024 - 29.11.2024
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveysala - AMK
Toimipiste
Microkadun kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Fysioterapeutin tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Minna-Mari Ikonen
- Anne-Marika Partanen
- Mari Tuppurainen
- Anna-Maria Saarela
- Reetta Lähderinne
Ajoitusryhmät
- R1/3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- R2/3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- R3/3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
TF23SPFysioterapeutti
Koulutusryhmat
- R1/3
- R2/3
- R3/3
Toteutuksen kuvaus
- Suomalaisten terveys, terveyskäyttäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät
- Terveyskäyttäytymisen muutosvaihemalli
- Motivoiva haastattelu
- Terveyttä edistävä liikunta
- Terveyttä edistävä ravitsemus
- Hyvinvointiteknologia
Suoritustavat
- Lähi-/ etäopetus
- Simulaatiot (Läsnäolovaatimus)
- Ohjausharjoitukset (Läsnäolovaatimus)
- Liikunnan lajikokeilut (Läsnäolovaatimus)
- Opintojakson arvioitavat tehtävät
Opiskelijan ajankäyttö
Terveysneuvonta: 20h teoria, 2x2h Simulaatiot, 21h itsenäinen työskentely ja tehtävät.
Terveysliikunta: 15 h teoria, 7h käytännön harjoitustunnit, 23 h itsenäinen työskentely ja tehtävät.
Ravitsemus: 16 h teoria, 29 h itsenäinen työskentely ja tehtävät.
Esitietovaatimukset
- Ei vaadittavia edeltäviä opintoja
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
- Liikkumisen suositukset https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/
- Pietilä, Anna-Maija ja Terkamo-Moisio, Anja. (toim.) 2019. Näkökulmia terveyteen ja sen edistämiseen. (Soveltuvin osin).
- Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
- Ja muu opintojaksolla ilmoitettava materiaali