Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistäminen TF23SP (5 op)

Toteutuksen tunnus: TF00BB88-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

23.09.2024 - 29.11.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveysala - AMK

Toimipiste

Microkadun kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Fysioterapeutin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Minna-Mari Ikonen
  • Anne-Marika Partanen
  • Mari Tuppurainen
  • Anna-Maria Saarela
  • Reetta Lähderinne

Ajoitusryhmät

  • R1/3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • R2/3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • R3/3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • TF23SP
    Fysioterapeutti

Koulutusryhmat

  • R1/3
  • R2/3
  • R3/3

Toteutuksen kuvaus

- Suomalaisten terveys, terveyskäyttäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät
- Terveyskäyttäytymisen muutosvaihemalli
- Motivoiva haastattelu
- Terveyttä edistävä liikunta
- Terveyttä edistävä ravitsemus
- Hyvinvointiteknologia

Suoritustavat
- Lähi-/ etäopetus
- Simulaatiot (Läsnäolovaatimus)
- Ohjausharjoitukset (Läsnäolovaatimus)
- Liikunnan lajikokeilut (Läsnäolovaatimus)
- Opintojakson arvioitavat tehtävät

Opiskelijan ajankäyttö

Terveysneuvonta: 20h teoria, 2x2h Simulaatiot, 21h itsenäinen työskentely ja tehtävät.

Terveysliikunta: 15 h teoria, 7h käytännön harjoitustunnit, 23 h itsenäinen työskentely ja tehtävät.

Ravitsemus: 16 h teoria, 29 h itsenäinen työskentely ja tehtävät.

Esitietovaatimukset

- Ei vaadittavia edeltäviä opintoja

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

- Liikkumisen suositukset https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/
- Pietilä, Anna-Maija ja Terkamo-Moisio, Anja. (toim.) 2019. Näkökulmia terveyteen ja sen edistämiseen. (Soveltuvin osin).
- Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014: https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
- Ja muu opintojaksolla ilmoitettava materiaali