Siirry suoraan sisältöön

MatkailupalvelutLaajuus (10 op)

Tunnus: 4_DAP601

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Antti Kares

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemispalveluja ja niiden toiminnallisia yhteyksiä käyttäjiin erilaisissa yhteyksissään.
Opiskelija tunnistaa palvelujen saavutettavuuden ja käytön mahdollistavia tekijöitä toiminnan rakenteessa.
Opiskelija tunnistaa innovatiivisuuden mahdollisuuksia palvelujen järjestämisessä
Opiskelija tietää matkailu- ja ravitsemispalvelujen sääntelyä, tarjontaa ja toiminnan järjestämisen mahdollisuuksia.
Opiskelija tietää erilaisten palvelujen luokittelua ja mahdollisuuksia tarjonnassa.
Opiskelija osaa ratkaista innovatiivisesti muotoilullisia ongelmia palvelujen rakenteessa.
Opiskelija osaa jatkokehittää tuotteita toimivammiksi sekä paremmin käyttäjän tarpeita ja toiveita vastaaviksi.
Opiskelija osaa kytkeä hankkimisen, käytön ja kokemuksellisuuden yhteen palvelujen muotoilussa.

Sisältö

• Matkailun ja ravitsemispalvelujen osien ja kokonaisuuksien suunnittelu sekä kehittäminen
• Työ- ja vapaa-ajan matkailu
• Liikkuminen , matkustaminen, majoittuminen ja ravitseminen
• Persoonat, palvelupolku ja service blueprint

Lisätiedot

Opintojaksolla voi olla mukana vaihto-opiskelijoita.

Esitietovaatimukset

Edeltävät opinnot:
Muotoilun ensimmäisen vuoden opinnot
Lisäksi nämä tai näitä opintojaksoja vastaavat tiedot ja taidot:
Muotoilun menetelmät ja teknologiat: palvelumuotoilu 10 op sekä
Tuote- ja palvelumuotoilun perusteet 10 op

Ilmoittautumisaika

01.08.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 31.05.2025

Laajuus

10 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Muotoilu - AMK

Toimipiste

Microkadun kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 30

Tutkinto-ohjelma
  • Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sanna Rantala
  • Antti Kares
Opiskelijaryhmät
  • DAB22S
    Muotoilun tutkinto-ohjelma
  • DAC22S
    Muotoilun tutkinto-ohjelma
  • DAA22S
    Muotoilun tutkinto-ohjelma

Toteutuksen kuvaus

Nimi: Matkailupalvelut
Nimi englanniksi: Tourism Services
Laajuus: 10op

Osaamistavoitteet:
Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemispalveluja ja niiden toiminnallisia yhteyksiä käyttäjiin erilaisissa yhteyksissään.
Opiskelija tunnistaa palvelujen saavutettavuuden ja käytön mahdollistavia tekijöitä toiminnan rakenteessa.
Opiskelija tunnistaa innovatiivisuuden mahdollisuuksia palvelujen järjestämisessä
Opiskelija tietää matkailu- ja ravitsemispalvelujen sääntelyä, tarjontaa ja toiminnan järjestämisen mahdollisuuksia.
Opiskelija tietää erilaisten palvelujen luokittelua ja mahdollisuuksia tarjonnassa.
Opiskelija osaa ratkaista innovatiivisesti muotoilullisia ongelmia palvelujen rakenteessa.
Opiskelija osaa jatkokehittää tuotteita toimivammiksi sekä paremmin käyttäjän tarpeita ja toiveita vastaaviksi.
Opiskelija osaa kytkeä hankkimisen, käytön ja kokemuksellisuuden yhteen palvelujen muotoilussa.

Keskeiset sisällöt
• Matkailun ja ravitsemispalvelujen osien ja kokonaisuuksien suunnittelu sekä kehittäminen
• Työ- ja vapaa-ajan matkailu
• Liikkuminen , matkustaminen, majoittuminen ja ravitseminen
• Persoonat, palvelupolku ja service blueprint

Suoritustavat
• Luennoille osallistuminen
• Omatoiminen opiskelu
• Kirjallisuus ja verkkomateriaali
• Keskusteluihin ja ryhmätehtäviin osallistuminen
• Tehtävien suorittaminen
• AHOT

Arviointiasteikko 0 - 5

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Normaalit AHOT käytännöt ja niitä mahdollisesti täydentäviksi vaaditut opintosuoritukset.

Opiskelijan ajankäyttö

10 op = 270h opiskelijan työtä.
Opinnot jakautuvat luentoihin, harjoituksiin, projektitöihin ja omaehtoiseen opiskeluun seuraavasti:
luennot ja työpajat 56h
harjoitukset 40h
projektityöt 104h
omaehtoinen opiskelu 70h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla tehtäviä projekteja voidaan toteuttaa elinkeinoelämän, muiden toimijoiden ja verkostojen kanssa yhteistyössä.

Esitietovaatimukset

Edeltävät opinnot:
Muotoilun ensimmäisen vuoden opinnot
Lisäksi nämä tai näitä opintojaksoja vastaavat tiedot ja taidot:
Muotoilun menetelmät ja teknologiat: palvelumuotoilu 10 op sekä
Tuote- ja palvelumuotoilun perusteet 10 op

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali
- Stickdorn, M., Hormess, M., Lawrence, A. & Schneider, J. 2018. This is Service Design Doing. Applying service design thinking in the real world.
A practitioners´ handbook.
- Stickdorn, M., Hormess, M., Lawrence, A. & Schneider, J. 2018. This is Service Design Methods: a companion to this is service design doing: expanded service design thinking methods for real projects.( Download free PDF here: https://www.thisisservicedesigndoing.com/methods )
- Saarijärvi, H. ja Puustinen, P. 2020. Strategiana asiakaskokemus. Miksi, mitä, miten?
- Muu opintojaksolla osoitettava materiaali.

Edeltävät opinnot: Muotoilun perusopinnot

Yhteyshenkilö: Antti Kares

Arvionnin perusteet:
https://amksavonia-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/hannu_autti_savonia_fi/EUyb_Qj6qfpNnKmS1mEGhq8Bwynw9FWcBViPu_Sr_OvoCw?e=6FcHbM