Siirry suoraan sisältöön

StudioyrittäminenLaajuus (10 op)

Tunnus: 4_DAVAL40

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Risto Nylund

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa pienyrittäjyyden yhtenä mahdollisuutena työllistyä muotoilualalle. Opiskelija pohtii omaa muotoilun näkökulmaansa ja osaa luoda merkityksiä omalle tiedolle, taidolle ja työlle pienyrittäjyyden kautta. Opiskelija osaa kaupallistaa omaa muotoiluosaamistaan ja osaa konseptoida ideansa näkyviksi tuoteideoiksi ja niitä koskettavaksi tuotetarinoiksi.

Sisältö

Oman muotoilijaidentiteetin vahvistaminen.
Studioyrittämiseen tutustuminen.
Piensarjatuotanto.
Lokaalitoiminta ja yhteistyö.
Sosiaalinen markkinointi ja verkkokauppa.

Esitietovaatimukset

Muotoilun perusopinnot, Tuote- ja palvelumuotoilun perusteet 10 op, Muotoilun menetelmät ja teknologiat 10 op, Malliston muotoilu 10 op

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 22.03.2024

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Muotoilu - AMK

Toimipiste

Microkadun kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Risto Nylund
  • Sirpa Ryynänen
Opiskelijaryhmät
  • DAB22S
    Muotoilun tutkinto-ohjelma
  • DAC22S
    Muotoilun tutkinto-ohjelma
  • DAA22S
    Muotoilun tutkinto-ohjelma

Toteutuksen kuvaus

Studioyrittäminen-opinnot on tarkoitettu muotoiluopiskelijoille, joita kiinnostaa yrittäminen muotoilualalla ja oman muotoiluidentiteetin vahvistaminen. Opintojakso sisältää sekä teoreettista tietoa yrittämisestä muotoilualalla ja konkreettista tuote/palveluideoiden kehittämistä ja testaamista. Opinnoissa ideoit ja kehität omaa yritysideaa.

Opintojaksolla tutustutaan paikallisiin muotoilualan yrityksiin yritysvierailuilla ja haastattelemalla itse yrittäjiä. Samalla pohditaan, kuinka itse voisi erottua alan muista yrityksistä sekä pohditaan, miten itse voisi toimia yhtensä osana paikallista yritysverkostoa. Vahvistat omaa muotoiluidentiteettiä pohtimalla millainen olet muotoilijana, mitkä ovat sinun tavoitteet, arvot, vahvuudet ja kehittymisen kohteet. Jaksolla luot oman somekanavan tai verkkosivut, joilla tuot esille omaa osaamista ja yritysidean tuote/palveluideoitasi.

Piensarjatuotantoon tutustut omien työpajakokeilujen kautta sekä hankkimalla tietoa mahdollisuuksista tuottaa tuotteita piensarjamaisesti. Lisäksi kartoitat ja selvität mahdollisia alihankkijoita ja materiaalitoimittajia.

Esitietovaatimukset

Muotoilun perusopinnot, Tuote- ja palvelumuotoilun perusteet 10 op, Muotoilun menetelmät ja teknologiat 10 op, Malliston muotoilu 10 op