Siirry suoraan sisältöön

Sisätilojen valaistussuunnitteluLaajuus (10 op)

Tunnus: DA00BG44

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Tarja Arkola
  • Ari Tarvainen

Osaamistavoitteet

- Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää valaistuksen periaatteet ja osaa laatia valaistussuunnitelman sisätilaan.
- Opiskelija osaa soveltaa koulutuksessa annettavaa teoriataustaa sisätilan valaistussuunnitelmaan sekä ottaa huomioon käyttäjien ja toimintojen tarpeet.
- Opiskelija ymmärtää valaistuksen suunnitteluprosessin vaiheet ja osaa laatia niihin liittyviä suunnitteludokumentteja.
- Opiskelija osaa visualisoida valaistuksen vaikutuksia tilassa ja suhteessa materiaaleihin hyödyntäen visuaalista esittämistä ja mallinnusohjelmia.
- Opiskelija osaa analysoida erilaisia sisätiloja ja niiden valaistusratkaisuja sekä tuntee valaistustapoja, jotka soveltuvat erilaisten toimintojen ja käyttäjien tarpeisiin.

Sisältö

- Opintojaksolla perehdytään arkkitehtuurivalaistuksen ja sisätilojen valaistuksen suunnittelun peruskäsitteisiin, periaatteisiin ja teoriaan.
- Opintojaksolla analysoidaan olemassa olevien sisätilojen valaistusta ja laaditaan harjoitustyönä valaistussuunnitelma rakennuksen sisätiloihin.
- Opintojaksolla tutustutaan erilaisiin valaisin- ja valonohjausratkaisuihin.
- Opintojakson sisältöihin kuuluu työskentelyä valaistuslaskennan ja valaistuksen visualisoinnin ohjelmistojen avulla.

Esitietovaatimukset

- Muotoilun perusopinnot
- Sisustusarkkitehtuurin perusteet 10 op
- Asunto- ja pientalosuunnittelu 10 op
- Julkisten tilojen suunnittelu 10 op
- CAD 2D- ja 3D-osaaminen