Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstöjohtaminen organisaation kulttuurin rakentajanaLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_LLX2700

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata henkilöstöjohtamisen strategisen roolin organisaation kulttuurin rakentajana. Hän osaa tarkastella henkilöstöjohtamisen prosesseja lainsäädännön ja työsuhteen sopimuspohjaisen sääntelyn näkökulmasta. Opiskelija muodostaa käytännönläheisen kuvan henkilöstöjohtamisen roolista erilaisissa organisaatiossa. Opiskelija osaa perustella organisaation eri osapuolten (työnantajan ja työntekijöiden) osallistamisen tärkeyden henkilöstöjohtamisen kehittämisessä.

Sisältö

- Henkilöstöjohtaminen strategian toteuttajana ja organisaatiokulttuurin rakentajana
- Henkilöstösuunnittelu, rekrytointi, perehdytys, osaamisen kehittäminen, palkitseminen, työsuhteen päättäminen
- Työn muutos, digitaalisaation merkitys hr:n näkökökulmasta
- HR-työntekijän rooli ja ominaisuudet, tunneäly, luottamuksen rakentaminen, suhde työntekijöihin organisaatiossa
- Työsuhteen oikeudellinen ja sopimuspohjainen sääntely

Esitietovaatimukset

- Ei vaadittavia edeltäviä opintoja

Oppimateriaalit

Aiheeseen liittyvät ajankohtaiset artikkelit, kirjallisuus, lainsäädäntö ja työehtosopimukset. Tarkennetaan opintojen alkaessa.

Lisätiedot

- 100% verkkokurssi (Moodle)

Esitietovaatimukset

- Ei vaadittavia edeltäviä opintoja

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Satu Majamaa
  • Anna Rossi
  • Jukka Honkanen

Toteutuksen kuvaus

Kiinnostaako sinua henkilöstöjohtaminen ja se, mitä vaikutuksia työn muutoksella ja digitalisaatiolla on henkilöstöjohtamisen käytäntöihin? Haluaisitko tietää henkilöstöjohtamisen merkityksestä organisaatiokulttuurin rakentamisessa? Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan henkilöstöjohtamisen keskeisiin käytäntöihin, esimerkiksi henkilöstösuunnittelun, osaamisen kehittämisen ja työhyvinvoinnin edistämisen keskeisiin periaatteisiin. Perehdyt myös työsuhteen oikeudelliseen ja sopimuspohjaiseen sääntelyyn. Näistä tiedoista on sinulle hyötyä työskentelitpä sitten minkälaisissa tehtävissä hyvänsä tulevaisuudessa. Opintojaksolla sinulla on myös mahdollisuus syventää ymmärrystäsi HR-työntekijän roolista ja HR-työssä tarvittavista keskeisistä taidoista.
Opintojaksolla on mielenkiintoisiin henkilöstöjohtamisen teemoihin liittyviä opetusvideoita ja runsaasti materiaalivinkkejä oman osaamisen syventämiseen. Syvennät oppimaasi erilaisten oppimistehtävien avulla.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojen hyväksilukeminen: edellytyksenä merkittävä henkilöstöjohtamista koskeva työkokemus, johon sisältyy monipuolisesti henkilöstöjohtamisen käytännön soveltamista henkilöstötyössä. Mahdolliset henkilöstöjohtamista koskevat aikaisemmat opinnot.

Opiskelijan ajankäyttö

Juridiikan osio on noin 40 tuntia sisältäen myös ryhmätyön, hr:n osio noin 95 tuntia, joka on kokonaan itsenäistä työskentelyä, yhteensä 135 h.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Käsiteltävät teemat ja oppimistehtävät kytkeytyvät vahvasti työelämään, organisaatioiden käytäntöihin ja henkilöstöjohtamisen ja hr-toimintojen käytäntöihin.

Esitietovaatimukset

- Ei vaadittavia edeltäviä opintoja

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Joki, Maritta 2021. Henkilöstöasiantuntijan käsikirja. Muut aiheeseen liittyvät ajankohtaiset artikkelit, kirjallisuus, lainsäädäntö ja työehtosopimukset. Tarkennetaan opintojen alkaessa.