Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu: TyöterveyshuoltoLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_TTTYÖH1

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Pauliina Rissanen

Osaamistavoitteet

Osaa kuvata työterveyshuollon keskeisen lainsäädännön ja hyvän työterveyshuoltokäytännön sisällön. Osaa soveltaa moniammatillsuutta työpaikkojen ja työterveyshuollon yhteistyössä ja toimia työterveyshoitajan toimenkuvan mukaisesti muuttuvassa työelämässä.

Osaa selvittää, arvioida ja seurata työikäisen terveyttä, työkykyä ja työhyvinvointia edistäviä ja kuormittavia tekijöitä työssä, työympäristössä ja työyhteisössä.

Osaa tehdä johtopäätöksiä ja suunnitella, toteuttaa ja arvioida toimenpiteitä työntekijän työkyvyn, työn, ja työympäristön sekä työturvallisuuden edistämiseksi ja parantamiseksi sekä työyhteisön toimivuuden lisäämiseksi eri menetelmin.

Osaa kuvata työterveyshuollon ydinprosessien vaiheet ja soveltaa prosessiajattelua työpaikkaselvityksiin, terveystarkastuksiin, työkykyongelmien käsittelyyn, työpaikan ensiapuvalmiuteen, tietojen antamiseen, neuvontaan ja ohjaukseen, toimintasuunnitelmien laatimiseen sekä sairaanhoitoon työterveyshuollossa.

Osaa toimia terveydenhoitajatyön asiantuntijana monitoimijaisessa verkostossa ympäristön ja yhteisön terveyden edistämiseksi

Sisältö

Työterveyshuollon eettiset periaatteet
Hyvän työterveyshuoltokäytännön periaatteet
Työterveyshuollon keskeinen lainsäädäntö
Työterveyshuollon moniammatillisuus
Työterveyshuollon tavoitteet ja sisältö
Työkyvyn, työympäristön ja työturvallisuuden sekä työyhteisön toimivuuden edistäminen
Työterveyshuollon ydinprosessit (työpaikkaselvitys, terveystarkastukset, työkykyongelmien käsittely, työpaikan ensiapuvalmius, tietojen antaminen, neuvonta ja ohjaus, toimintasuunnitelma ja sairaanhoito työterveyshuollossa

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Lehtori Maija Suhonen

Esitietovaatimukset

Työterveyshuolto , teoria