Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ruokamatkailuLaajuus (5 op)

Tunnus: MA00BF09

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anne-Mari Heikkinen

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- määritellä kestävän ruokamatkailun keskeiset käsitteet ja viitekehyksen
- kuvata Suomen vahvuudet ruokamatkailumaana
- esitellä suomalaisen ruokakulttuurin erityispiirteitä
- tarkastella ruokamatkailun kestävyyden ulottuvuuksia
- soveltaa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteita ruokamatkailussa

Sisältö

- ruokamatkailu käsitteenä
- ruokamatkailun kohderyhmät
- gastronomiset alueet ja ruokakulttuuri
- kestävä kehitys ruokamatkailussa
- paikalliset ruoka- ja juomatuotteet
- ruoka- ja juomatrendit

Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 12.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tanja Vornanen
  • Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa: Lähiopetus, itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.

Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentti.

Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.
Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentti

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot ja teoriaopetus 51h
Tentti 2h
Oppimistehtävät 42h
Itsenäinen opiskelu 40h
yht. 135h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät, yritysvierailut, asiantuntijaluennot, mahdollinen opintomatka

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaai ilmoitetaan opintojakson aikana