Siirry suoraan sisältöön

Ravintolat työ- ja palveluympäristönäLaajuus (5 op)

Tunnus: MA00BE83

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Tanja Vornanen

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- toimia asiakaslähtöisesti eri työtehtävissä
- työskennellä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa
- suositella ruoka- ja juomatuotteita
- määritellä ruokatuotantoprosessin keskeiset vaiheet
- tunnistaa yleisimmät erityisruokavaliot
- soveltaa hygienia- ja turvallisuusosaamista eri palveluympäristöissä

Sisältö

- ravintolat työ- ja palveluympäristönä
- alkoholijuomien perusteet ja tuotetuntemus
- tarjoilun ja tapakulttuurin perusteet
- ruokatuotantoprosessi
- tuoteturvallisuus ja erityisruokavaliot

Esitietovaatimukset

Hygieniapassi

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 06.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu- ja ravitsemisala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 30

Opettaja
  • Tanja Vornanen
  • Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
  • MAB23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä
  • MAA23SP
    Matkailu- ja ravitsemisala, Päivä

Toteutuksen kuvaus

Toteutustapa: Lähiopetus, ohjatut case -harjoitukset ja tasting-tilaisuudet, opetuskeittiötyöskentely sekä itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.

Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentit ja käytännön harjoituksiin osallistuminen.

Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.

Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentit

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot / oppitunnit 48 h
Tentit 4h
Oppimistehtävä 40 h
Itsenäinen työskentely 43 h
yhteensä 135 h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yritysvierailijoita ja -vierailuja

Esitietovaatimukset

Hygieniapassi