Ravintolat työ- ja palveluympäristönäLaajuus (5 op)
Tunnus: MA00BE83
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Tanja Vornanen
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- toimia asiakaslähtöisesti eri työtehtävissä
- työskennellä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa
- suositella ruoka- ja juomatuotteita
- määritellä ruokatuotantoprosessin keskeiset vaiheet
- tunnistaa yleisimmät erityisruokavaliot
- soveltaa hygienia- ja turvallisuusosaamista eri palveluympäristöissä
Sisältö
- ravintolat työ- ja palveluympäristönä
- alkoholijuomien perusteet ja tuotetuntemus
- tarjoilun ja tapakulttuurin perusteet
- ruokatuotantoprosessi
- tuoteturvallisuus ja erityisruokavaliot
Esitietovaatimukset
Hygieniapassi
Ilmoittautumisaika
01.12.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
01.01.2025 - 12.05.2025
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu- ja ravitsemisala - AMK
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Tutkinto-ohjelma
- Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tanja Vornanen
- Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
-
MAA24SPMatkailu- ja ravitsemisala, Päivä
-
MAB24SPMatkailu- ja ravitsemisala, päivä
Toteutuksen kuvaus
Toteutustapa: Lähiopetus, ohjatut case -harjoitukset ja tasting-tilaisuudet, opetuskeittiötyöskentely sekä itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.
Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentit ja käytännön harjoituksiin osallistuminen.
Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.
Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentit
Opiskelijan ajankäyttö
Luennot / oppitunnit 45 h
Tentit 4h
Oppimistehtävä 40 h
Itsenäinen työskentely 46 h
yhteensä 135 h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yritysvierailijoita ja -vierailuja
Esitietovaatimukset
Hygieniapassi
Ilmoittautumisaika
01.12.2023 - 15.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 06.05.2024
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu- ja ravitsemisala - AMK
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Opettaja
- Tanja Vornanen
- Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
-
MAB23SPMatkailu- ja ravitsemisala, Päivä
-
MAA23SPMatkailu- ja ravitsemisala, Päivä
Toteutuksen kuvaus
Toteutustapa: Lähiopetus, ohjatut case -harjoitukset ja tasting-tilaisuudet, opetuskeittiötyöskentely sekä itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.
Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentit ja käytännön harjoituksiin osallistuminen.
Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.
Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentit
Opiskelijan ajankäyttö
Luennot / oppitunnit 48 h
Tentit 4h
Oppimistehtävä 40 h
Itsenäinen työskentely 43 h
yhteensä 135 h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yritysvierailijoita ja -vierailuja
Esitietovaatimukset
Hygieniapassi