Kestävä ruokamatkailuLaajuus (5 op)
Tunnus: MA00BF09
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Anne-Mari Heikkinen
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- määritellä kestävän ruokamatkailun keskeiset käsitteet ja viitekehyksen
- kuvata Suomen vahvuudet ruokamatkailumaana
- esitellä suomalaisen ruokakulttuurin erityispiirteitä
- tarkastella ruokamatkailun kestävyyden ulottuvuuksia
- soveltaa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteita ruokamatkailussa
Sisältö
- ruokamatkailu käsitteenä
- ruokamatkailun kohderyhmät
- gastronomiset alueet ja ruokakulttuuri
- kestävä kehitys ruokamatkailussa
- paikalliset ruoka- ja juomatuotteet
- ruoka- ja juomatrendit
Ilmoittautumisaika
01.12.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
01.01.2025 - 12.05.2025
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu- ja ravitsemisala - AMK
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Hyvinvointimatkailun kehittämisen tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tanja Vornanen
- Anne-Mari Heikkinen
Opiskelijaryhmät
-
MAB23SPMatkailu- ja ravitsemisala, Päivä
-
MAA23SPMatkailu- ja ravitsemisala, Päivä
Toteutuksen kuvaus
Toteutustapa: Lähiopetus, itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.
Suoritustapa: Oppimistehtävät, tentti.
Arviointi: opintojakso arvioidaan opintojakson arviointikriteeristön mukaan.
Arvioitavat tehtävät: Oppimistehtävät ja tentti
Opiskelijan ajankäyttö
Luennot ja teoriaopetus 51h
Tentti 2h
Oppimistehtävät 42h
Itsenäinen opiskelu 40h
yht. 135h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Oppimistehtävät, yritysvierailut, asiantuntijaluennot, mahdollinen opintomatka
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Materiaai ilmoitetaan opintojakson aikana