Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ruokamatkailuLaajuus (5 op)

Tunnus: MA00BF09

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anne-Mari Heikkinen

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- määritellä kestävän ruokamatkailun keskeiset käsitteet ja viitekehyksen
- kuvata Suomen vahvuudet ruokamatkailumaana
- esitellä suomalaisen ruokakulttuurin erityispiirteitä
- tarkastella ruokamatkailun kestävyyden ulottuvuuksia
- soveltaa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteita ruokamatkailussa

Sisältö

- ruokamatkailu käsitteenä
- ruokamatkailun kohderyhmät
- gastronomiset alueet ja ruokakulttuuri
- kestävä kehitys ruokamatkailussa
- paikalliset ruoka- ja juomatuotteet
- ruoka- ja juomatrendit