Kestävä ruokamatkailuLaajuus (5 op)
Tunnus: MA00BF09
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Anne-Mari Heikkinen
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- määritellä kestävän ruokamatkailun keskeiset käsitteet ja viitekehyksen
- kuvata Suomen vahvuudet ruokamatkailumaana
- esitellä suomalaisen ruokakulttuurin erityispiirteitä
- tarkastella ruokamatkailun kestävyyden ulottuvuuksia
- soveltaa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteita ruokamatkailussa
Sisältö
- ruokamatkailu käsitteenä
- ruokamatkailun kohderyhmät
- gastronomiset alueet ja ruokakulttuuri
- kestävä kehitys ruokamatkailussa
- paikalliset ruoka- ja juomatuotteet
- ruoka- ja juomatrendit