Siirry suoraan sisältöön

Sovelletut bioprosessitLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_EJY1640

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija kykenee yhdistämään bioprosesseihin liittyvän osaamisensa sovelluskohtaisesti muuhun tarvittavaan osaamiseen, kuten matemaattis-fysikaaliseen, kemialliseen, mikrobiologiseen, prosessi- tai tai mittaustekniseen osaamiseen. Tämän taidon avulla hän kykenee ymmärtämään laajasti luonnonympäristöjen, yhdyskuntien, teollisuuden tai muun yhteiskunnan sektorin tarpeesta syntyneen bioprosessien hallintaan liittyvän sovelluksen toimintaperiaatteen ja suorittamaan aiheeseen liittyviä kehitystehtäviä sekä toimimaan yhteistyössä muiden alan asiantuntijoiden kanssa.

Opiskelija oppii etsimään syventävää tietoa bioprosesseihin liittyvästä kirjallisuudesta sovellustehtävien suunnitelmien pohjaksi. Opiskelija oppii myös raportoimaan havaintonsa ja tutkimuksensa tieteellisen julkaisujen periaatteiden mukaisesti. Hän oppii lisäksi toimimaan aktiivisena osana tutkimusryhmää verkostoituneessa ja monialaisessa tki -ympäristössä.

Sisältö

- Tapauskohtainen tekninen, matemaattinen ja luonnontieteellinen (sis. mikrobiologian) osaaminen, joka määritetään opintojakson alussa yhteistyössä ohjaavan opettajan ja ohjaavan tki -henkilöstön kanssa perustuen sovellusalueen tarpeisiin
- opintojakson henkilökohtainen suunnitelma, joka sisältää kehitettävän kohteen esittelyn, teoreettisen näkökulman, alustavan sisällysluettelon ja lähdekirjallisuuden
- Sovelluskohtaisen oppimis- ja tutkimussuunnitelman laatiminen yhteistyössä ohjaavan opettajan ja ohjaavan tki –henkilöstön kanssa.
- Bioprosessisovellukseen tutustuminen
- Laboratoriotyöskentely
- Kokeellinen työskentely ohjatussa pienryhmässä ja itsenäisesti
- Aktiivinen teoreettinen työskentely itsenäisesti osana monialaista ja verkostoitunutta tutkimusryhmää
- Kirjallisuustutkimuksen tekeminen ja laboratoriotutkimusten raportointi julkaisumuotoisesti ja oppimispäiväkirjana

Esitietovaatimukset

AMK-insinöörin tutkinto ympäristötekniikan tai vastaavalta alalta sisältäen mikrobiologian perusosaamisen

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa

Esitietovaatimukset

AMK-insinöörin tutkinto ympäristötekniikan tai vastaavalta alalta sisältäen mikrobiologian perusosaamisen