Siirry suoraan sisältöön

Bioprosessien projektiLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_EJY1650

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Työelämälähtöisen projektin onnistunut toteutus vaatii ja yhdistää tyypillisesti monenlaisia taitoja ja usean eri alan asiantuntemusta. Opintojakson projekti(t) toteutetaan yhteistyössä eri alojen yritysten tai toimijoiden kanssa. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa tuoda esille bioprosesseihin liittyvän oman asiantuntemuksensa, hyödyntää ja kehittää sitä edelleen eri ammattiryhmistä muodostuvassa projektiryhmässä.Opiskelija oppii ymmärtämään yhteistyön ja vastuun merkityksen erilaisten ammattiryhmien välillä tapahtuvissa tavoitteellisissa ja myös luovaa ongelmanratkaisukykyä vaativissa projektiluonteisissa tehtävissä. Hän kehittää edelleen myös luovaa ongelmanratkaisukykyään. Opiskelija osaa tarkastella asiakokonaisuuksiin liittyviä osatekijöitä kriittisesti ja analyyttisesti. Opiskelija kykenee raportoimaan projektin tulokset teknis-tieteellisessä julkaisumuodossa.

Sisältö

- Bioprosesseihin liittyvän työelämälähtöisen projektin aiheiden valinta ja alustava määrittely, käsittely ja projektiryhmän muodostaminen (aiheet vaihtelevat vuosittain ja tapauskohtaisesti)
- Tilaajan, ohjaajan ja projektiryhmän muiden jäsenten kanssa kommunikointi ja yhteistyön rakentaminen
- Projektin tavoitteiden asettaminen, ositus ja aikataulun laatiminen (sis. osakokonaisuudet, vaiheet ja aikataulut)
- Projektisuunnitelman laatiminen omalle projektiosuudelle
- Oman vesialaan liittyvän työelämälähtöisen projektin toteutus (aiheet vaihtelevat ryhmittäin ja vuosittain) suunnitelman mukaisesti (suunnitelmaa tarkistetaan tarvittaessa)
- Etenemisen seuranta ja projektin tilanteen esittely sekä raportointi projektin aikana säännöllisesti projektiryhmälle
- Tulosten esittely ja raportointi (eri kohderyhmille)
- Projektin onnistumisen arviointi ja palaute reflektiivisesti

Esitietovaatimukset

Insinööri-amk tutkinto ympäristötekniikan tai vastaavalta alalta sekä 'Sovelletut bioprosessit'-opintojakson suoritus joko aiemmin tai opintojakson kanssa saman aikaisesti, tai vastaavat taidot.

Oppimateriaalit

Vaihtelee projektin aiheesta riippuen

Esitietovaatimukset

Insinööri-amk tutkinto ympäristötekniikan tai vastaavalta alalta sekä 'Sovelletut bioprosessit'-opintojakson suoritus joko aiemmin tai opintojakson kanssa saman aikaisesti, tai vastaavat taidot.