Siirry suoraan sisältöön

Tapahtuman suunnitteluLaajuus (10 op)

Tunnus: 4_DAPM200

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Marketta Iivarinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa omaperäisiä mahdollisuuksia luovan ajattelun ja toiminnan avulla suunnitella tapahtumasta elämyksellinen ja ainutkertainen.
Opiskelija tietää tapahtuman kokonaisvaltaisen brändisuunnittelun merkityksen osana onnistunutta markkinointityötä.
Opiskelija osaa suunnitella tapahtuman ja sen visuaalisen ilmeen kokonaisvaltaisesti muotoiluajattelun menetelmiä hyödyntämällä.
Opiskelija osaa työskennellä monialaisessa tiimissä ja vuoropuhelussa asiakkaan kanssa.

Sisältö

Käyttäjälähtöisyys, konseptisuunnittelu, elämyksellisyys, tarinallisuus, aistit, projektin hallinta, toteutussuunnitelma, toiminnallisuus.

Esitietovaatimukset

Edeltävät opinnot: • Perusteet palvelumuotoiluun

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 15.05.2024

Laajuus

10 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

T&K-osuus

7 op

Toteutustapa

50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus

Yksikkö

Muotoilu - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 30

Opettaja
  • Timo Kokko
  • Marketta Iivarinen
Opiskelijaryhmät
  • DA23SM
    Muotoilun tutkinto-ohjelma (monimuotototeutus)

Toteutuksen kuvaus

Opintojaksolla opiskelijat suunnittelevat pienissä tiimeissä tapahtumakokonaisuuden konseptin aloittaville muotoilun opiskelijoille. Konseptin toteutussuunnitelman avulla tapahtuma toteutetaan ensi syksynä. Ajankohta sovitaan yhdessä tarkemimin eri sidosryhmien kanssa. Opiskelija tunnistaa omaperäisiä mahdollisuuksia luovan ajattelun ja toiminnan avulla suunnitella tapahtumasta elämyksellinen, ainutkertainen ja merkityksellinen. Kevään aikana laaditaan tarkka toteutussuunnitelma, jonka pohjalta tapahtuman järjestäminen onnistuu syksyllä 2024 kaikille uusille aloittaville muotoilun ja palvelumuotoilun opiskelijoille. Tapahtumaan voi liittyä sekä päivä että iltaohjelmaa. Päiväpaikkana olisi Kampussydän, joka tulee varata ennakkoon.

Työskentelyssä hyödynnetään muotoiluajattelun menetelmiä ja opitaan suunnittelemaan tapahtuman visusaalinen ilme kokonaisvaltaisesti sekä kaikki eri toiminnot huomioimalla kohderyhmä sekä tapahtuman tarkoitus ja luonne. "Mitä uusi muotoilun opiskelija tarvitsee ja haluaa tietää ja tuntea muotoilusta ja opiskeluympäristöstä opintojen alussa?

Opiskelija tietää tapahtuman kokonaisvaltaisen visuaalisen suunnittelun merkityksen osana tapahtuman onnistunutta markkinointia ja viestintää.

Opiskelija osaa hankkia projektiin monenlaista asiantuntijuutta ja hyödyntää olemassa olevaa tietoa soveltamalla sitä tarkoituksenmukaisella tavalla tapahtuman suunnittelussa. Tavoitteena on soveltaa tapahtuman suunnittelussa muiden opintojaksojen aikana opittuja taitoja, kuten esim. graafista suunnittelua ja visuaalista viestintää.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Opiskelijan ajankäyttö

Opintojakso muodostuu sekä lähiopetuksesta että itsenäisesti tiimissä suoritetusta projektista tiimissä laaditun projektisuunnitelman pohjalta.

10 op on 270h työtä.

Aikatauluun vaikuttavat sekä asiakkaiden että yhteistyökumppaneiden aikataulut. Opintojakso sijoittuu koko keväälle 2024 ja sen tulos(valittu konsepti) toteutetaan syksyllä 2024 opintojakson ulkopuolella.

Toteuttamisryhmä määritellään kevään aikana. Jos toteuttamiseen haluaa päästä osallistumaan niin kertyneet opintopisteet voi syksyltä laittaa joko työharjoitteluun tai valinnaisiin opintoihin.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Jokainen opiskelijatiimi saa tehdä yhteistyötä yritys- ja työelämän kanssa hankkiessaan tapahtumaan mahdollisia puhujia ja esiintyjiä. Sen lisäksi työskennellään yhdessä kampuspalvelun henkilökunnan kanssa ja Savonia-amk muotoilun alumnien kanssa. Tapahtuman visuaalisessa suunnittelussa ja tarjoiluun liittyvissä asioissa tiimit pääsevät työskentelemään alojen työelämäedustajien kanssa.

Esitietovaatimukset

Edeltävät opinnot: • Perusteet palvelumuotoiluun

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali annetaan kurssin alussa ja sen aikana. Moodleen tulee tarkempi toteutuksen kuvaus, aikataulu, tavoitteet ja työskentelytavat.

Lisätietoja opiskelijoille

Moodlessa on tarkemmat ohjeet noin viikkoa ennen opintojakson alkamista keväällä 2024.