Siirry suoraan sisältöön

Talous ja kannattavuuslaskentaLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_ESA0040

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa laatia alakohtaisia kustannus- ja kannattavuuslaskelmia, joita hyödynnetään käytännön työtehtävissä. Kurssin suorittanut opiskelija tietää, mitä käsitteitä, laskentaperiaatteita ja laskentamenetelmiä näillä osa-alueilla käytetään.

Opiskelija hallitsee laskentakohteiden kustannusten ja kannattavuuden määrittämisen sekä tuotekustannuslaskentajärjestelmien perusrakenteen ja ymmärtää, miten yrityksen taloutta ohjataan. Opiskelija osaa soveltaa tietämystään raportoinnin kehittämiseen sekä tarvittavien analyysien, laskelmien ja raporttien laatimiseen, ja ymmärtää niiden merkityksen liiketoiminnan kehittämisessä.

Sisältö

Laskentatoimi tieto- ja informaatiolähteenä, kustannus- ja katetuottolaskenta, raportointi ja ydintunnusluvut, investointilaskelmat

Oppimateriaalit

Kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alkaessa. Opintojakson aikana jaettu muu materiaali.

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

13.01.2024 - 19.03.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sähkötekniikka - AMK

Toimipiste

Microkadun kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Jari Niemelä
Opiskelijaryhmät
  • ES22KM
    Sähkötekniikka

Toteutuksen kuvaus

Kurssin osa-alueet toteutetaan moduuleina ja näihin kuuluvat harjoitustehtävät palautetaan raportteina. Tehtävät puretaan pienryhmissä vertaisoppimista hyödyntäen. Opetustunnit, työpajat ja tehtävien purut toteutetaan etäopetuksen malleilla. Toteutuksessa keskeisenä lähtökohtana on laskentamallien soveltaminen selkeisiin toimintaympäristöihin ja yhteys operatiiviseen toteutukseen yrityksen liiketoimintaan.

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot, workshopit ja raporttien laatiminen omalla ajalla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtävät kohdentuvat realimaailman yrityksien toimintoihin. Yritysluento tavoitellaan osaksi kurssin toteutusta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kurssin opiskelumateriaali jaetaan oppimisympäristössä kurssin aikana. Muu aineisto ja lähdeaineisto kerrotaan kurssin yhteydessä.

Lisätietoja opiskelijoille

Mikäli opiskelija on motivoitunut soveltamaan harjoituksia omaan työhönsä tarjoaa kurssi siihen luontevan mahdollisuuden.