Siirry suoraan sisältöön

Tuottava maidon- ja lihantuotantoLaajuus (5 op)

Tunnus: 4_RAA17

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Hilkka Kämäräinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- maidon ja lihantuotannon tilatason prosessit sekä kehittämiskohteiden arvioinnin
- maidon- ja lihantuotannon merkityksen ruokaketjussa ja laatujärjestelmän vaatimukset
- hyödyntää maidon- ja lihantuotannon tutkimusta sekä sidosryhmiä

Sisältö

- maito- ja lihamarkkinat
- maidon- ja lihan tuotantoprosessit sekä teknologia
- tuotteiden jatkojalostus
- laatujärjestelmät
- maidon ja lihan hinnoittelu
- maidontuotannon kannattavuustekijät
- kannattavan lihakarjan ja emolehmätuotannon eri vaihtoehdot ja niiden kasvatus- ja ruokintamuodot

Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 15.01.2024

Ajoitus

22.01.2024 - 28.04.2024

Laajuus

5 op

T&K-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Luonnonvara-ala - AMK

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 100

Opettaja
  • Hilkka Kämäräinen
  • Outi Kuvaja
Opiskelijaryhmät
  • RA21SM
    Agrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
  • RA21SP
    Agrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus

Toteutuksen kuvaus

Opintojaksolla perehdytään tuottavaan maidon- ja lihantuotantoon.
Luennot, ryhmä-ja yksilötehtävät, harjoitustyöt
Luennot monimuotoryhmän lähiviikoilla, työpajat väliviikoilla

Arvioitavat kohteet:
Moodle-tentti maidontuotannosta
Kehittämistehtävä
Oppimispäiväkirja
Moodle-tentti lihantuotannosta

Opiskelijan ajankäyttö

Luennot ja työpajat 52h
Harjoitustöiden ja tehtävien tekeminen ja kirjallisuuteen ym. materiaaleihin perehtyminen 80 h.
Tentit 3 h

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoitustyöt maatilayrityksille, yritysvierailut ja asiantuntijaluennot.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Luentomateriaali, verkkomateriaali, kirjallisuus