Tuottava maidon- ja lihantuotantoLaajuus (5 op)
Tunnus: 4_RAA17
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Hilkka Kämäräinen
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- maidon ja lihantuotannon tilatason prosessit sekä kehittämiskohteiden arvioinnin
- maidon- ja lihantuotannon merkityksen ruokaketjussa ja laatujärjestelmän vaatimukset
- hyödyntää maidon- ja lihantuotannon tutkimusta sekä sidosryhmiä
Sisältö
- maito- ja lihamarkkinat
- maidon- ja lihan tuotantoprosessit sekä teknologia
- tuotteiden jatkojalostus
- laatujärjestelmät
- maidon ja lihan hinnoittelu
- maidontuotannon kannattavuustekijät
- kannattavan lihakarjan ja emolehmätuotannon eri vaihtoehdot ja niiden kasvatus- ja ruokintamuodot
Ilmoittautumisaika
01.12.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 20.04.2025
Laajuus
5 op
T&K-osuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Ruokajärjestelmä
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 80
Opettaja
- Hilkka Kämäräinen
- Outi Kuvaja
Opiskelijaryhmät
-
RA22SMAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
-
RA22SPAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus
Toteutuksen kuvaus
Opintojaksolla perehdytään tuottavaan maidon- ja lihantuotantoon.
Luennot, ryhmä-ja yksilötehtävät, harjoitustyöt
Luennot monimuotoryhmän lähiviikoilla, työpajat väliviikoilla
Arvioitavat kohteet:
Yksilötehtävä maidontuotannosta
Kehittämistehtävä
Oppimispäiväkirja
Moodle-tentti lihantuotannosta
Opiskelijan ajankäyttö
Luennot ja työpajat 52h
Harjoitustöiden ja tehtävien tekeminen ja kirjallisuuteen ym. materiaaleihin perehtyminen 80 h.
Tentit 3 h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitustyöt maatilayrityksille, yritysvierailut ja asiantuntijaluennot.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Luentomateriaali, verkkomateriaali, kirjallisuus
Ilmoittautumisaika
01.12.2023 - 15.01.2024
Ajoitus
22.01.2024 - 28.04.2024
Laajuus
5 op
T&K-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Luonnonvara-ala - AMK
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 100
Opettaja
- Hilkka Kämäräinen
- Outi Kuvaja
Opiskelijaryhmät
-
RA21SMAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
-
RA21SPAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus
Toteutuksen kuvaus
Opintojaksolla perehdytään tuottavaan maidon- ja lihantuotantoon.
Luennot, ryhmä-ja yksilötehtävät, harjoitustyöt
Luennot monimuotoryhmän lähiviikoilla, työpajat väliviikoilla
Arvioitavat kohteet:
Moodle-tentti maidontuotannosta
Kehittämistehtävä
Oppimispäiväkirja
Moodle-tentti lihantuotannosta
Opiskelijan ajankäyttö
Luennot ja työpajat 52h
Harjoitustöiden ja tehtävien tekeminen ja kirjallisuuteen ym. materiaaleihin perehtyminen 80 h.
Tentit 3 h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitustyöt maatilayrityksille, yritysvierailut ja asiantuntijaluennot.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Luentomateriaali, verkkomateriaali, kirjallisuus
Ilmoittautumisaika
01.12.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 31.07.2023
Laajuus
5 op
T&K-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tutkintokoulutus yhteiset - AMK
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 80
Tutkinto-ohjelma
- Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma
Opettaja
- Hilkka Kämäräinen
- Outi Kuvaja
Opiskelijaryhmät
-
RA20SMAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, monimuoto
-
RA20SPAgrologin (AMK) tutkinto-ohjelma, Päivätoteutus
Toteutuksen kuvaus
Opintojaksolla perehdytään tuottavaan maidon- ja lihantuotantoon.
Luennot, ryhmä-ja yksilötehtävät, harjoitustyöt
Luennot monimuotoryhmän lähiviikoilla, työpajat väliviikoilla
Arvioitavat kohteet:
Maidontuotannon kehittämistehtävä
Moodle-tentti maidontuotannosta
Lihantuotannon kehittämistehtävä
Oppimispäiväkirja
Moodle-tentti lihantuotannosta
Opiskelijan ajankäyttö
Luennot ja työpajat 42h, harjoitustöiden ja tehtävien tekeminen ja kirjallisuuteen ym. materiaaleihin perehtyminen 93 h.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitustyöt maatilayrityksille, yritysvierailut ja asiantuntijaluennot.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Luentomateriaali, verkkomateriaali, kirjallisuus