Kestävän tulevaisuuden asiantuntija (YAMK): YA24SY
Tunnus: YA24SY
Koulutuksen kuvaus
Tutkinto tuottaa tulevaisuuden työelämän edellyttämää laajaa ja syvällistä tietoa kestävästä kehityksestä ja käytännön osaamista vastuullisesta vaikuttamisesta sekä antaa tarvittavat teoreettiset tiedot eri alojen vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä toimimista varten. Tradenomi (ylempi amk) on englanniksi Master of Business Administration (Amk-asetus 1129/2014).
Kaikkia aloja koskeva taloudellinen, sosiaalinen, ekologinen ja kulttuurinen kestävyys on murroksessa kansallisesti ja globaalisti. Kestävyysmurrokseen vastaaminen edellyttää monialaista ja kokonaisvaltaista asiantuntijuutta. Tämä tutkinto antaa erityisesti valmiuksia
- vaikuttaa yksilö-, yhteisö- ja organisaatiotasolla kestävän tulevaisuuden ja kasvun rakentamiseen
- vastuullisten valintojen ja päätöksien tekemiseen sekä vastuullisten liiketoimintamallien kehittämiseen
- inhimillisen turvallisuuden edistämiseen
- tulevaisuuden muotoiluun ja kestävän kehityksen muutoksen johtamiseen
- laajan kestävän kehityksen projektin toteuttamiseen
YAMK-tutkinto on eurooppalaista ja suomalaista tasoa 7 ja se antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Asiantuntijuuden kehittyminen
Ammatilliset ja yamk-tutkintojen yhteiset osaamistavoitteet on kuvattu opetussuunnitelman liitteissä. Ammatilliset osaamistavoitteet ovat
- Kestävän tulevaisuuden asiantuntijuus
- Muutosjohtamisosaaminen
- Kehittämisosaaminen
Opinnot muodostuvat koulutusalan ammattiopinnoista (30 op) ja monialaisista valinnaisista opinnoista (30 op) sekä opinnäytetyöstä (30 op). Opinnäytetyöhön sisältyy 5 opintopisteen laajuinen pakollinen opintojakso Menetelmäopinnot ja tutkimusviestintä.
Tutkinto sisältää paljon mahdollisuuksia opiskelupolun personointiin. Tutkintoon voidaan sisällyttää Savoniassa tai muissa korkeakouluissa suoritettuja saman tasoisia opintoja edellyttäen, että ne ovat tutkinnon osaamistavoitteiden mukaisia. Opiskelija laatii opiskelunsa tueksi henkilökohtaisen opiskelu- ja urasuunnitelman (HOPS), jossa myös aiemmin hankittu osaaminen tunnistetaan. HOPSiin voidaan hyväksyä tutkinnon laajuuden ylittäviä opintoja edellyttäen, että opiskeluoikeusaika riittää tutkinnon suorittamiseen. Savonian henkilöstö ohjaa henkilökohtaisten tavoitteiden määrittelemisessä ja saavuttamisessa.
Toteutus
Opiskeluoikeusaika on 3 vuotta. Opiskeluaika vaihtelee erilaisten koulutus- ja työtaustojen sekä yksilöllisen opiskeluaikataulun vuoksi ja on tyypillisesti työn ohessa opiskelevilla 1,5–3 vuotta. Päätoimisesti opiskelevalla opiskeluvuosi tuottaa 60 opintopistettä, mikä vastaa 1600 tuntia opiskelijan työtä.
Opinnoissa hyödynnetään opiskelijoiden työelämäkokemusta, jota syvennetään asiantuntijatiedolla ja käytäntölähtöisellä opetuksella. Reflektiivisyys, tutkimuksellisuus sekä tiedon ja osaamisen jakamisen periaate korostuvat. Opiskelijan rooli on aktiivinen, vastuullinen ja kriittinen.
Opinnot toteutetaan pääosin verkko-opintoina, jotka sisältävät itsenäistä ja monialaisissa tiimeissä tehtävää opiskelua. Opintojen aikana on mahdollisuus muutaman kerran tavata toisia opiskelijoita intensiivipäivissä kampuksella. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa. Oppimistehtävät ja opinnäytetyö voivat kytkeytyvät joko oman työpaikan tai toimintaympäristön kehittämiseen tai opintojen aikana tunnistettuun laajempaan kehittämisilmiöön.
Kunkin opintojakson arviointi perustuu arviointikriteereihin, jotka ovat osa opintojakson toteutussuunnitelmaa. Opinnäytetyön ja monialaisten valinnaisten opintojen arviointikriteerit ovat opetussuunnitelman liitteenä.
Valitse opintojen ajoitus tai rakennenäkymä.
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain tai lukukausittain.
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistemäärät määräytyvät valinnaisten opintojen mukaisesti. Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. sisältöjen päivitystarpeiden takia.